Tekerés a Kis-Balaton körül – Tour de Zalakaros újra!

Tekerés a Kis-Balaton körül – Tour de Zalakaros újra!

2013. 06. 20.
Megosztás

A térség legjelentősebb és legnagyobb létszámú kerékpáros turisztikai eseményét idén június 23-án, vasárnap rendezik meg Zalakaroson.

Idén a szervezők ismét többféle távot kínálnak a kerékpárosoknak:

- a 118 km-es Merida Zalakaros országúti maratont a sportos amatőröknek,
- az új, 70 km-es 7 Vezér Kalandpark teljesítménytúrát a kihívást kedvelőknek
- és a népszerű 33 km-es Karos-Spa Kis-Balaton családi bringatúrát pedig a könnyebb sportprogramot tervezőknek

Mindezen felül a rajt/cél területen gyerekversenyt is szerveznek a 6 éven aluliaknak, a 14 évesnél fiatalabbaknak pedig a közép- és rövid távot ingyenessé tették, így csinálva még nagyobb kedvet a családi bringázáshoz.

A bringás hétvégén a helyszínen is lehet nevezni a zalakarosi főtéren: június 22-én egész délután és 23-án a rajt előtt is.

A nevezéskor kapott rajtszámmal a Tour de Zalakaros hétvégéjén a résztvevők meglátogathatják a zalakarosi fürdőt és a térség legújabb turisztikai látványosságát, a 7 vezér történelmi kalandparkot.

A célnál pedig szintén sokat érhet a rajtszám, hiszen a délután 4 órakor kezdődő tombolán gazdára vár fődíjként egy 320.000 ft értékű Merida kerékpár, 8 db 2 személyes, 2 éjszakás, félpanziós Hotel Karos Spa-utalvány, és további 50 bringás ajándék (nyeremények összértéke 1.5 M ft).

A kijelölt útvonalak mindegyike a Kis-Balaton érintésével a Zalai dombságon keresztül halad, amely vidék szépsége különösen emlékezetessé teszi a sportos programot.

(Forrás: tourdezalakaros.hu)