Tíz új sztár lett a lausanne-i játékok nagykövete

Tíz új sztár lett a lausanne-i játékok nagykövete

2019. 03. 22.
Megosztás


A 2020-as svájci téli ifjúsági olimpiai játékok szervezőbizottsága bejelentette tíz új, nemzetközileg is ismert sportoló csatlakozását nagyköveti csapatukhoz. A következő hónapokban ők széleskörű tapasztalatukkal segíthetik a játékok bemutatását a nagyközönség számára.

Az új csapattagok közé tartoznak olyan phjongcshangi svájci olimpiai érmesek, mint Peter de Cruz (curling, bronzérem csapatban); Mathilde Gremaud (síakrobatika, slopestyle ezüst); vagy Fanny Smith (síakrobatika, síkrossz bronz). Szintén nagykövet lett a háromszoros paralimpiai bajnok alpesi síző Théo Gmur; a helyszíneket biztosító Vaud térségből származó síző Charlotte Chable; Vancouver 10 kilométeren és normál sáncon északi összetett olimpiai bajnoka Jason Lamy-Chapuis; a 2010-ben NHL-győztes jégkorongkapus Cristobal Huet; illetve a sokszoros világ- és Európa-bajnok túrasíző Laëtitia Roux. Hozzájuk csatlakozik további két svájci olimpikon: a műkorcsolyában 2011-ben a kontinens legjobbjává váló Sarah Meier, illetve a magyar származású, Rióban párosban ötkarikás döntőt játszó teniszező, Bacsinszky Tímea. Ők tízen a már egy éve bejelentett Pat Burgener (szabadstílusú síző) – Augustin Maillefer (evezős) páros mellet látják majd el a népszerűsítési feladatokat.

„Az a gondolat, hogy 70 ország 1880 sportolója találkozzon Lausanne-ban, az otthonomban, egy mesés lehetőség. Már alig várom, hogy megoszthassam a tapasztalataimat velük; illetve addig is Vaud és Svájc fiataljaival" – nyilatkozta a bejelentés kapcsán a magyar felmenőkkel rendelkező Bacsinszky Tímea.

(anocolympic.org, fotó: lausanne2020)