Elnyerte a legjobb téli sportversenynek járó díjat Lausanne 2020

Elnyerte a legjobb téli sportversenynek járó díjat Lausanne 2020

2020. 09. 28.
Megosztás

A 2020-as lausanne-i téli ifjúsági olimpiai játékokat a 2019/2020-as év legjobb téli sportversenyének járó díjjal tüntették ki a pekingi télisport-expón.

A díj odaítélésekor a zsűri elismerte a téli YOG (Youth Olympic Games, téli ifjúsági játékok) sikerét, hiszen majdnem 2 millió fiatalt vonzottak az ötkarikás esemény kapcsán megrendezett, az olimpiai értékek népszerűsítését szolgáló programok.

A 2020. január 9–22. között rendezett téli ifjúsági ötkarikás esemény új formátumokkal lepte meg a nézőket, így vegyes és többnemzetiségű számokat, kulturális eseményeket is rendeztek, kiemelvén ezzel a sport erejét, amely összehozza az embereket. A kitüntetéssel egyrészt az esemény sikerét, másrészt az olimpiai értékek terjesztésébe fektetett munkát ismerték el.

A Winter Sports TOPS Awards-ot még 2016-ban alapították meg a téli sportok megünneplésére szerte a világon, illetve így akartak minél több embert arra buzdítani Kínában, hogy próbálják ki a téli sportokat. A díjat számos kategóriában, így stadion, szállás, események és digitális média is osztják.

Hazánkat összesen 23 magyar fiatal képviselte a svájci multisport-eseményen, ahol három sportágban összesen hat érmet nyertek.

A curlinges Nagy Laura mellett a jégkorongozó Hegedüs Levente nyert aranyérmet vegyes csapatban, utóbbi megszerezve ezzel Magyarország első aranyérmét téli ifjúsági olimpiai játékokon. Márton Luca Emese szintén jégkorongban szerzett ezüstöt, ugyancsak vegyes csapatban. Kiegészítve az éremskálát, a jégkorongozó Metzler Regina és Ivády Milán vegyes csapataikkal szerezték meg a harmadik helyet, míg Schermann Regina szintúgy vegyes nemzeti csapattal lett bronzérmes műkorcsolyában.

(olympic.org, MOB, fotó: World Curling Federation, MOB)