Tömegsport: sportos vakációt rendeznek a fővárosban

Tömegsport: sportos vakációt rendeznek a fővárosban

2013. 06. 23.
Megosztás

A Fővárosi Önkormányzat szervezésében ingyenes sportprogramokra kerül sor egész nyáron Budapesten.

A cél a rendszeres testedzés, a kiegyensúlyozott, aktív életmód népszerűsítése mellett a sport megszerettetése a fiatalok körében.

A szünidőt a fővárosban töltő fiatalok számára kínál ingyenes, mozgás- és sportprogramokat Budapest Főváros Önkormányzata. A cél a rendszeres testedzés, a kiegyensúlyozott, aktív életmód népszerűsítése mellett a sport megszerettetése a fiatalok körében. A vakáció két és fél hónapjában hetente megújuló kínálattal várják a mozogni, sportolni vágyó általános és középiskolásokat a Budapest különböző helyszínein megrendezésre kerülő ingyenes programokra. A szervezők a változatos tevékenységek és helyszínek megteremtésével a szabadidő aktív és egészséges eltöltését kívánják biztosítani a városban vakációzó gyermekek számára olyan módon, hogy minden korosztály tagjai találhassanak érdekes eseményt a programok között.

A „Sportos vakáció a városban” programsorozathoz több eredményes, sikeres sportoló is csatlakozott, a gyerekek élőben találkozhatnak a versenyekről ismert bajnokokkal, beszélgethetnek, fényképezkedhetnek velük.

A Főpolgármesteri Hivatal „Iskolakapun kívüli programja” keretében megvalósuló rendezvény a vakáció első napján kezdődött, június 24-től pedig újabb programokkal várja az érdeklődőket. Görhoki, floorball, szektorlabda, gombfoci, jégkorong, kendo, judo, aerobik, zulu fitness, nia és hastánctanítás szerepel a heti repertoárban, amelyről részletesebben a www.budapest.hu honlapon, (Szolgáltatás menü, Iskolakapun kívüli program almenü, Eseménynaptár elérési útvonalon) valamint a Facebookon (az Iskolakapun kívüli program névre keresve) tájékozódhatnak.

(Forrás: NSO)