Stollár kikapott egyesben, de ott vagyunk az Eb-döntőben

Stollár kikapott egyesben, de ott vagyunk az Eb-döntőben

2014. 08. 06.
Megosztás

A brit válogatott hatalmas izgalmakkal tarkított legyőzése után kedden a fehérorosz gárda várt a magyar U16-os lány csapatra a budapesti Európa-bajnokság elődöntőjében, amelyen salakra lépett a nanjingi ifjúsági olimpián is szereplő Stollár Fanny.

A találkozót ezúttal is Gálfi Dalma kezdte, aki 6-3, 6-4-re legyőzte Arina Szabalenkót. Stollár Fanny azonban némi meglepetésre 6-2, 6-4-re kikapott Vera Lapkotól, így ezen a napon is a párosnak kellett döntenie.

A hétfői izgalmakat szerencsére nem élhettük át újra, Dalma és Fanny könnyed 6-3, 6-0-s győzelmet aratott a fehérorosz duó ellen, ezzel pedig 2013 és 2000 után újra a döntőbe jutott a magyar lány válogatott az U16-os Eb-n.

A jelenlegi csapatból a tavalyi döntőben csak Fanny volt ott (Bondár Anna és Stolmár Rebeka volt a másik két játékos) a 3-0-s orosz győzelemmel véget ért svájci döntőben. Az elmúlt két évben aranyérmet szerző oroszok ezúttal nem jutottak el a döntőig, a franciák 2-1-re legyőzték őket, így a mieink ellenük játszhatnak majd a szerdán 10 órakor kezdődő találkozón, írja az mtsztenisz.hu.

A franciák 1996 óta nem játszottak döntőt, de korábban már kétszer, 1994-ben és 1992-ben is aranyérmet ünnepelhettek. Idén ezt a Tessah Andrianjafitrimo, Lucie Wargnier és Emanuelle Salas próbálhatja meg a mieink ellen.

Első számú játékosuk, Lucie Wargnier a 22. az U16-os európai rangsorban és 64. a világranglistán és tavaly egyszer már legyőzte Fannyt a budapesti ITF-versenyen döntő szettben (Dalmát kétszer győzte le), a hosszú nevű francia pedig a 96. a világranglistán (37. U16-ban), s Fannytól és Dalmától is kikapott már korábban.

Az U18-as leány csapat a franciáknál próbálta meg megszerezni az aranyérmet, az első körben a fehéroroszok ellen megszerzett győzelmet követően azonban kedden 3-0-ra kikaptak a szerbektől, Barzó Lilla 7-5, 6-2-re kikapott Stojanovictól, a nanjingi olimpikon Bondár Anna (a képen jobbra) pedig 6-2, 6-2-es vereséget szenvedett a világelső Jorovictól, majd a Bondár-Békefi páros is kikapott.
A lányok a bronzéremértszerdán a szlovákok ellen játszanak.