U20: Szlovénia ellen 5-4-re nyert a csapat

U20: Szlovénia ellen 5-4-re nyert a csapat

2013. 12. 11.
Megosztás

Nagy Krisztián és Galló Vilmos góljaival 7 másodperccel a vége előtt vertük meg Szlovéniát. A vb előtt jól sikerült az utolsó főpróba.

A szlovének két divízióval játszanak a magyar fiúk felett, a mieink mégis legyőzték őket. Pedig a vendégek legjobb csapatukkal érkeztek, innen már utaznak tovább edzőtáborozni a világbajnokságuk előtt.

Bár Chernomaz fiai az első harmadban sokkal többet támadtak és uralták a meccset, a szlovénok szerezték meg a vezetést. A második játékrészben Nagy Krisztián egalizált, majd két vendég gól következett. A harmadik felvonásban bemutatta a magyar junior-válogatott, mire is képes: előbb Galló szépített, majd ismét egy szlovén találatot jegyezhettünk. Ám a fiúk nem adták fel, az 54. percben Galló vágott még egyet, majd az 56. percben, fórban Nagy Krisztián szerezte meg második találatát. Egészen a legvégéig úgy tűnt, hosszabbítás következhet, ám Galló Vilmos 7 másodperccel a vége előtt belőtte a győztes gólt! Vert állásból felállva, hősiesen küzdve 5-4-re verte válogatottunk Szlovéniát!

Galló Vilmos, a mesterhármast szerző csatárunk beszélt a győzelem után. „Nagyon jó meccs volt, boldog vagyok. Ugyan az első két harmadban a védekezéssel kicsit gond volt, de a harmadik harmadban visszajöttünk és megnyertük a meccset. Az első két játékrész után nem számítottam erre az eredményre, de aztán megfogtuk és nyertünk. A világbajnokságon mindenképpen a feljutásra számítok. Szerintem talán a hollandok lesznek a legnehezebb ellenfelek, ellenük már játszottunk, akkor nyertünk, de mindig egy sötét ló marad az a csapat.”

Majoross Gergely, a junior-válogatott edzője elégedett ezzel a győzelemmel.
„Nagyon nem úgy tűnt a második harmad végén, hogy ez lesz az eredmény, bár azt gondolom végig meccsben voltunk. Nagyon dicséretes, hogy egy erősebb ellenfél ellen sem álltunk meg 3-1-nél, küzdöttünk tovább, jókor találtunk gólokat. Az volt a kulcs, hogy mentünk tovább, nem adtuk fel, ami egy nagyon fontos személyiségjegye egy győztes csapatnak. Sokat korcsolyázunk, agresszívek voltunk.”

A végső keretet holnap jelöli ki a stáb a délelőtti edzés után, a délutáni csapatépítésre már csak azok mennek, akik ott lesznek Miskolcon. Majoross Gergelyt a keretszűkítésről is kérdeztük.

„Ahogy közelítünk a végső 22-höz, egyre nehezebb bárkinek azt mondani, hogy nem te leszel az, hiszen nagyon közel vannak egymáshoz itt már a játékosok az egyes posztokon. Nagyon nehéz lesz döntenünk, és ez a legrosszabb része az edzősködésnek, azt hiszem. Túl kell esni rajta, és reméljük azt a 22-t sikerül kiválasztani, aki sikeres tud lenni.”

(Forrás: icehockey.hu)