„Új energiával és nagy lendülettel versenyez Gyarmati Panka"

„Új energiával és nagy lendülettel versenyez Gyarmati Panka"

2015. 02. 23.
Megosztás

Sikeres világbajnoki szereplése után világkupa-negyedik lett hétvégén a szocsi téli olimpiáról „éppen csak" lemaradt Gyarmati Anna snowboardversenyző. „A vb-hatodik hely, ahol Panka elvárások terhei nélkül tudott indulni, visszahozta önbizalmát és új energiával, nagy lendülettel folytatja a világkupákon való részvételt" - fogalmazott a mob.hu-nak Pajor Ágnes, a hazai szövetség főtitkára.

A fiatal versenyző keményen harcolt tavaly az olimpiai kvótáért, az utolsó pillanatig bízott a kijutásban, de végül nem lett a Magyar Csapat tagja. Idén azonban egymás után hozza a magyar snowboardsport sikereit: a közelmúltban rendezett ausztriai világbajnokságon a legjobb hat közé jutva lett finalista - egy rosszul sikerült elem után sérülést szerzett, így hatodikként rangsorolták -, az elmút hétvégén pedig a kanadai Stonehamben rendezett FIS világkupán, nagyon szoros versenyben, végig a dobogóért harcolva negyedik lett slopestyle-ban. A magyar lány másodszor szerzett negyedik helyet vk-n.

„A szocsi olimpiai kvalifikációs időszak, főleg az utolsó két hónap nagyon megviselte Pankát. Nagyon súlyos nyomást érzett magán, teljesíteni szeretett volna a sportágnak. Az utolsó napig bízott és bíztunk, hogy ki fog jutni. Szerencsére a motivációját nem vesztette el, és bár a nyári és őszi felkészülése nem úgy sikerült, ahogy szerette volna - sporton kívüli tényezők miatt -, most szárnyal. A világbajnoki hatodik hely, ahol elvárások terhei nélkül tudott indulni, visszahozta önbizalmát és új energiával, nagy lendülettel folytatja a világkupákon való részvételt. Jelenleg ezen versenyekre összpontosít, korai lenne még a következő olimpiáról nyilatkozni, odébb van még Pjongcsang" - nyilatkozta Pajor Ágnes.

Gyarmati Anna a világbajnokságon, esését követően mondta a mob.hu-nak, hogy ugyan három hetet pihennie kellene, de ő mindenképp indulni szeretne a következő világkupán, és mindent megtesz a mihamarabbi felépülésért.

Panka a kvalifikáció során harmadikként került a fináléba. „A döntőben az első körömre 81 pontot kaptam, végül ezzel értem el a negyedik helyet, 0,75 ponttal lemaradva a dobogóról. Nagyon izgalmas verseny volt, a 3. köröm előtt izgultam a legjobban, hiszen nem tudtam, hogy utolsó (6.) vagy akár dobogós leszek. A lányok nagyon jók voltak, ezért úgy gondolom, ez az eddigi legjobb eredményem világkupán" - nyilatkozta a szövetség közleménye alapján.

A sportolónő a freestyle világkupa-sorozatban jelenleg a hatodik, a slopestyle szakági világkupában pedig a negyedik helyet foglalja el.

Panka a versenyt követően Kanadából a coloradói Park Citybe utazott, ahol hétfőn már megkezdi az edzést a következő slopestyle világkupa-versenyre, szerdán kvalifikál, pénteken ismét „élesben" bizonyíthat. Az azt követő világkupára március 13-14-én, a csehországi Spindleruv Mylnben kerül sor.

Téli sportágaink képviselőinek idei szezonban mutatott eredményei magas szintű szakmai munkát, sportolói hozzáállást mutatnak. Alpesi sízőnk, Miklós Edit világkupabronzot, Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó világkupaaranyat nyert, Gyarmati Anna minimális különbséggel maradt le a dobogóról.

(MOB/VF-MSBSZ)