Újra több fronton kerekeseink

Újra több fronton kerekeseink

2013. 07. 18.
Megosztás

Ezen a hétvégén újra több fronton versenyeznek kerekeseink, hisz fiataljaink, nevezetesen Holló Botond, Kenyeres Ábel, Palotai Péter és Simon Péter kvartettje csütörtöktől a csehországi U23-as illetve Junior Európa Bajnokságon falja a kilométereket.

A Kenyeres, Palotai kettős az egyenkénti időfutamban is képviselheti hazánkat. Július 19-én, pénteken rendezik a kronót, amelynek össztávja 23,5 kilométer, míg 21-én vasárnap a 165 kilométeres mezőnyverseny lebonyolítására kerül sor.

Az Olomuc – Frydek Mistek – Brno nyomvonalon rendezett EB pályája nagyjából síknak tekinthető, bár néhány hepe-hupa helyet kapott benne. A célvonalnál például annak rendje és módja szerint rendesen fog emelkedni. A mezőnyversenyek távja minden esetben egy bevezető részt követően a világbajnoksághoz hasonlóan körökre bontódik.

Csapatunk másik fele - Cador Rida, Dér Zsolt, Kusztor Péter és Lovassy Krisztián – kiegészülve a két talán jelenleg a legjobb formában lévő talján kerekessel – Alessandro Mazzi, Federico Rocchetti – az Utensilnord Ora24.eu idei egyik legfontosabb megmérettetésére a hazai Central European Tour viadalokra koncentrál.

A Sutkó Mihály által rendezett 20-ai Miskolc GP és a 21-ei Budapest GP alkalmával ismételten csak kőkemény mezőnnyel kell felvennünk a harcot. A szokásoknak megfelelően többek között idén is itt lesz a szlovén Adria Mobil, az orosz Itera Katusha és az osztrák Gourmetfein-Simplon gárdája is. Lovassy Krisztián, mint a Miskolc GP címvédője áll rajthoz, így természetesen idén is bízunk a világbajnoki kvalifikáció szempontjából lényeges újabb Europe Tour pontok megszerzésében.

(Forrás: Utensilnord Ora24.eu)