Ünnepnapok Gödöllőn és a Fáy utcában

Ünnepnapok Gödöllőn és a Fáy utcában

2014. 05. 09.
Megosztás

Két nap alatt ezernél is több fiatal a pályán a Telekom Labdarúgó Diákolimpia Pest megyei és budapesti döntőin.

Szombaton a Gödöllői Sportcentrumban a Pest megyei, vasárnap a Fáy utcai Vasas Sportközpontban pedig a budapesti döntőkkel folytatódnak a Telekom Labdarúgó Diákolimpia küzdelmei, amelyek eddigi eseményein már közel hatezer diákfocista mutatta be a tudását. A most következő hétvégén összesen 90 alsó-, illetve középfokú oktatási intézmény képviseletében újabb ezernél is több fiú és lánysportoló lép pályára, de az egyes korcsoportokból csupán egy-egy csapat juthat el a május végi, illetve június eleji országos döntőkbe.

A szombati Pest megyei mérkőzéseken 7 korcsoportban 28 csapat méri össze az erejét, soraikban mintegy 300 diáksportolóval, egy nappal később a budapesti fináléban 62 csapat bizonyíthat, ahol ugyancsak hét korcsoportban 700 fiatal mutathatja be a focitudását.

A szervezői feladatok megoldására vállalkozó Magyar Diáksport Szövetség tájékoztatása szerint ott lesz a mezőnyben az összes tavalyi győztes csapat, köztük a Budapest IX. kerületi Szent-Györgyi Albert 12 évfolyamos iskola leány „válogatottja” is, amelynek tagjai 2013-ban a bordeaux-i ISF iskolai világbajnokságon bronzérmet szereztek.

A fiatal reménységek mérkőzéssorozatára idén is meghívást kapott a „labdazsonglőr” Szász Kitti, a Freestyle háromszoros világbajnoka, aki hamarosan a brazíliai világbajnokságon is megcsillogtathatja a tudását.

„Tavaly a Telekom Labdarúgó Diákolimpia több eseményére is meghívást kaptam. Örömmel vállalkoztam a bemutatókra, hiszen magam is diák vagyok, egri főiskolai hallgató, akire hamarosan nehéz vizsgaidőszak vár. Száz és száz aláírást kellett adnom a helyszíneken, az események után pedig alig győztem válaszolni a közösségi oldalakon velem foglalkozó bejegyzésekre. Úgy gondolom, hogy most sem lesz másképpen.” – nyilatkozta Szász Kitti, akivel együtt a fiatalok körében szintén nagy népszerűségnek örvendő Animal Cannibals két tagja is ott lesz a hétvégi focitornákon. És persze a futball „szakma” is képviselteti magát: ezúttal két válogatott labdarúgóval: Juhász Rolanddal és Mészöly Gézával.

„Mindig is nagyon fontos feladatnak tartottam, hogy ott legyünk a gyerekek mellett, amikor még csak ismerkednek a labdarúgással, mert így akadhatunk rá a tehetségekre, így szólíthatjuk meg őket, és adhatunk tanácsokat nekik. Örülök annak, hogy a diákolimpia tavaly óta kifejezetten rangos eseménynek számít, és ezért is nyújthat felejthetetlen élményt minden résztvevőnek” – hangsúlyozta Mészöly Géza, az U19-es labdarúgó válogatott szövetségi edzője, aki maga is foci-sulit vezet, így e minőségében az utánpótlás-nevelés helyzetének jó ismerője.


(Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)