Vass Dóra a top Eb-n

Vass Dóra a top Eb-n

2012. 06. 01.
Megosztás

Nyizsnyij Novgorodban rendezik a ritmikus gimnasztikázók úgynevezett top Európa-bajnokságát, amelyre Vass Dóra kvalifikálta magát, a junioroknál négy magyar versenyző indul.

Sinkó Andrea elnökségi tag tájékoztatása szerint Vass szombaton mutatja be gyakorlatait, aki a legutóbbi kontinensviadalon szerzett 16. helyével jutott ki a top Eb-re, amelyen a legjobb 20 európai versenyző mutatkozik be. A junioroknál csapatban és szerenként is hirdetnek eredményt, a mieinknél Böröcz Bianka buzogánnyal, Koska Dorina labdával, Ludányi Laura szalaggal, míg Tóth Sarolta karikával szerepel. Pénteken Koska 23.85 pontot (31. hely) kapott gyakorlatára, míg Tóth szalagjára 23.8 pontot (33. hely), ezzel a csapat két szer után a 47.650 ponttal a 16 helyen áll 34 országból. Itt szerenként a legjobb nyolc versenyző kerül fináléba, de országonként csak egy versenyző.

Vass Dóra:
Már annak is nagyon örülök, hogy itt vagyok a top Eb-n. Négy jó gyakorlatot szeretnék bemutatni, a pontozást úgysem tudom befolyásolni. Úgy vélem, a 18. hely környékén reális a helyezésem, mindenesetre nagyon igyekszem szombaton.

(Forrás: torna szövetség)