Duatlon Egyetemi Országos Bajnokság

Világ Gyalogló Nap: Napi egy óra gyaloglás, és távol marad a betegség

2013. 10. 12.
Megosztás

„Minden olyan kezdeményezésnek örülök, amely a sportos életmódot népszerűsíti, így a hétvégén megrendezendő Világ Gyalogló Napot is nagyra értékelem, hiszen mozgásra serkenti az embereket” - mondja Kis Gyula háromszoros magyar bajnok triatlonos (a képen), aki edzőként különösen fontosnak tartja, hogy minél tovább aktívak, egészségesek maradjunk.

Személyesen sajnos nem tud ott lenni a fővárosi, központi eseményeken, mert a maratonra készül, ahol egyéni csúcsot szeretne futni, de örvendetesnek tartja, hogy vannak ilyen rendezvények, hiszen épp ezek az események segíthetnek a leginkább abban, hogy kedvet kapjanak az emberek a sportoláshoz – árulja el Kis Gyula az idei Balatonman-győztes.

Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy megerőltető mozgást végezzen. A jelentős túlsúllyal élőknek például nem ajánlott a futás, számukra megfelelőbb a gyaloglás, amelyet életkortól, egészségi állapottól függetlenül mindenkinek csak ajánlani lehet – mondja Molnár Andrea versenytáncos, akit a Szombat Esti Lázból ismerhetnek a nézők. A SportKlub MezTelenül című műsorának új arca azt is elárulta, hogy nagymamája is a sétának köszönheti, hogy még 70 év felett is egészséges, minden nap egy órát tölt gyaloglással.

Országszerte számtalan érdekességgel várják az érdeklődőket a Világ Gyalogló Napon október 12-én és 13-án. Rácalmáson profi sportolók is beállnak gyalogolni: a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es Női Kézilabda csapata is sétál majd a válogatott játékos, Ferling Bernadett vezetésével.

A mozgás népszerűsítése egész Európára kiterjedő kezdeményezéssé nőtte ki magát: ezért indult a NowWeMove Kampány, amelyhez hazánk is csatlakozott, és amelynek célja, hogy 2020-ig 100 millióval emelkedjen a rendszeres mozgást végző európaiak száma. Természetesen a NowWeMove részeként is lehet gyalogolni.

(Forrás: masport.hu)