2014-től új judo Grand Prix-verseny Budapesten

2014-től új judo Grand Prix-verseny Budapesten

2013. 08. 15.
Megosztás

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján az augusztus végi riói vébé és egy támogatói bejelentés mellett egy új, hazai Grand Prix is napirendre került.

Az eseményen dr. Tóth László, a szövetség elnöke bejelentette, hogy a hagyományosan februárban rendezett Hungária Kupa helyett 2014-től három éven át egy 100 ezer dollár összdíjazású Grand Prix-versenynek ad otthont Budapest. A férfiak és nők számára kiírt viadal - melyről a szerződést szeptemberben írja alá a magyar és a nemzetközi szövetség - debütálására június 20-21-én kerül sor.

Az augusztus 26-án kezdődő, riói világbajnoksággal kapcsolatban a sportvezető elmondta, több érmet is vár a 15 fős magyar küldöttségtől. "Bár Bor Barna sérülés miatt kidőlt, ezzel együtt több és különböző színű éremre számítok Brazíliában" - mondta az MTI-nek az MJSZ vezetője.

A sajtótájékoztatón részt vett az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva, aki a riói vb nyitónapján lép majd tatamira. "A külföldi edzőtáborok után most Tatabányán zajlik a felkészülésem utolsó fázisa, jövő héten pedig jön a súlybeállítás. Jó formában érzem magam, bizakodva várom a vb-t" - mondta az áprilisi, budapesti Európa-bajnokság aranyérmese.

A 48 kilogrammban szereplő dzsúdós és az MJSZ kiemelt támogatói szerződést kötött a 2013/2014-es szezonra a Naturelle élelmiszer-termékcsaládot forgalmazó Sales One Kft-vel.

(MTI alapján)