4600 emberrel sétáltak az olimpikonok Tokióban

4600 emberrel sétáltak az olimpikonok Tokióban

2019. 05. 29.
Megosztás


Olimpikonok és paralimpikonok is részt vettek a 422 nap múlva kezdődő tokiói olimpiát népszerűsítő sétán közel 4600 ember társaságában.

A felvonulás helyszíne a Tokiói-öböl volt, ami számos versenyhelyszín otthonául fog szolgálni, többek között itt található az Ariake Aréna, ahol a röplabda- és a kerekesszékes kosárlabda tornákat fogják rendezni. Az épülő csarnokot és a majdani olimpiai falut is megcsodálhatták a résztvevők.

„Tokió teljesen átalakul jövőre. Addig pedig sok emberrel szeretnék találkozni, hogy minél inkább átélhessük ezt a hangulatot, növelve az izgatottságot a közelgő eseményre” - emelte ki Toru Suzuki, Ázsia-csúcstartó paraatléta, magasugró, aki maga is részt vett a közös sétán.

A résztvevők fotózkodhattak a hazai sportolókkal, Suzukival, és a 2000-es sydney-i játékok ezüstérmes cselgáncsozójával Shinichi Shinoharával és kipróbálhatták a boccia nevű labdajátékot, mely egyike a két parasportágnak, melynek nincs olimpiai megfelelője, és ami 1984-ben mutatkozott be a paralimpia programján New Yorkban.

„Azt szeretném, ha az emberek minél inkább részesei lennének az eseményeknek, átélhetnék azokat az energiákat, amik átjárják a játékokat a helyszínen” – hangsúlyozta a sydney-i ezüstérmes judós.

(Forrás: insidethegames.biz)