8500 kör a Parlament körül a 19. K&H olimpiai Maraton és Félmaraton váltón

8500 kör a Parlament körül a 19. K&H olimpiai Maraton és Félmaraton váltón

2012. 06. 11.
Megosztás

Június 10-én, vasárnap került sor a 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltóra, mely az ország legnagyobb váltófutó rendezvénye. A Parlamenttől indulva Budapest belvárosában három különböző távon futhattak a váltók tagjai illetve az egyéniben indulók a félmaratont tették zsebre..

Az esemény különleges alkalmat kínált arra, hogy a futók csapatban teljesítsék a klasszikus távot: a maratont (6 x 7 km).vagy a félmaratont (3 x 7 km).
A rövid távok kedvelőinek, a gyerekeknek 3 fős minimaraton váltót (3 x 2 km) is rendeztek. Aki pedig komolyabb kihívást keresett, választhatta az egyéni félmaratont (21 km, 3 körben) is, így az indulók összesen legalább 8500-szor futották körül a Parlamentet.

Az olimpiai év kapcsán, az eseményre való jótékonysági nevezéssel pénzt gyűjtöttek egy speciális busz vásárlására, melyet a magyar junior paralimpiai csapat számára kívánnak felajánlani. A gyűjtést a budapesti Brit Nagykövetség és a magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, mint a "GREAT Britain" kampány magyarországi képviselői, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága, az Irish Business Circle, a Budapest Sportiroda, valamint a Robert Burns Nemzetközi Alapítvány kezdeményezték.

A 19. K&H olimpiai maraton és félmaraton váltón külön kategóriában indulhattak a céges csapatok. A Fut a Cég versenyen a csapattagok több mint felének egy cég munkatársaiból kellett szerveződniük, a METROPOL Médiabajnokságon a különböző médiumok dolgozói versengtek egymással. Az esemény igen népszerű a cégek körében, tavaly megduplázódott a résztvevők száma az előző évhez képest és 500 csapat futott cégnév alatt. Idén külön értékelik a jogászok, a reklámszakemberek és a média képviselőinek csapatait is.

A versenyen a Kölcsey Gimi Tanárai csapatában rajthoz állt Molnár Zoltán, a MOB főtitkára.

Eredmények:
Félmaraton Váltó
Férfiak: 1. United Way-Polythlon /Bach Péter Pál, Varga Péter, Beda Szabolcs/ 1:15:58, 2. DEAC Trió /Balogh Tibor, Lakatos László, Nagy András/ 1:20:49, 3. Budapest Bank Expressz /Sipos Ádám Bence, C.Szabó István, Szecsődi Péter/ 1:22:39
Félmaraton Váltó
Nők: 1. Sashegyi Gepárdinák / Korenovszkij Júlia,Garai Ágnes Szonja, Harza Noémi 1:31:12, 2. Futunk, S Nem Lankadunk /Csere Anna, Csere Sára, Schweigert Árpádné 1:31:17, 3.BEAC /Ferenc Katalin, Bajnok Sára, Szász Anna/ 1:31.48

(Forrás: Dobor Dezső)