Konferencia: sporttáplálkozás témakörben május 15-én

Konferencia: sporttáplálkozás témakörben május 15-én

2013. 05. 13.
Megosztás

A Magyar Sporttudományi Társaság, a Magyar Olimpiai Bizottság és az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) "Sporttáplálkozási praktikum" címmel tart edzőtovábbképző konferenciát az OÉTI székházában (1097. Budapest, Gyáli út 3/a.) május 15-én 09.00 és 16.00 óra között.

A gyakorlat-orientált képzésen résztvevők az OÉTI dietetikus csapata segítségével megismerkednek a táplálkozás és a sporttáplálkozás aktuális kérdéseivel megtudhatják, hogy a divatdiéták segítik-e a felkészülést, mitől teljes kiőrlésű a gabona, és még számos a mindennapi edzésmunka során felmerülő kérdésre válasz kapnak.

A kiscsoportos gyakorlati foglalkozások során a résztvevőket bevezetjük az élelmiszercímke-olvasás rejtelmeibe, a bevásárlás alapjaiba, megmutatjuk az egyes alapanyagok széles körű felhasználási lehetőségeit, és a vállalkozó szelleműek velünk együtt készíthetik el a sportos fogásokat. A konferencia zárásaként konzultációra is lesz lehetőség.

Érdeklődni és a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrálni a [email protected] email-címen lehet.

Program:

Regisztráció: 09.00
09.50 Megnyitó
Dr. med. habil. Martos Éva
10.00 Nem ehetjük edzettre magunkat, de… amit a sporttáplálkozásról tudni kell
Dr. med. habil. Martos Éva, főigazgató főorvos
10.40 Sportos menü a gyakorlatban
Zentai Andrea, osztályvezető, dietetikus
11.20 Sportital, vagy víz? A korszerű folyadékpótlás szabályai
Gódor-Kacsándi Anna, élelmiszermérnök, dietetikus

12.00-13.00 Ebédszünet


13.00 Mit mutat a mérleg? A sportspecifikus testösszetétel elérésének lehetőségei
13.40 Mire figyeljünk bevásárláskor? – az élelmiszercímke-olvasás rejtelmei
14.20 Sportos főzőiskola (Tankonyha)
15.00 Az edzőtovábbképző konferencia zárása, konzultáció, kérdések
Dr. med. habil. Martos Éva

(MSTT, fotó: Czető Zsolt)