16 magyar vívó a vb főtábláján folytathatja

16 magyar vívó a vb főtábláján folytathatja

2018. 07. 21.
Megosztás


Szombaton befejeződtek a vívó világbajnokság selejtezői a kínai Vuhsziban. Mind a hat fegyvernem selejtezői befejeztével több magyar is felkerült a 64-es táblára.

A legkorábban már vasárnap elkezdődnek a női párbajtőr és a férfi kard egyéni küzdelmei a vb érmekért.
Női párbajtőrben Szász-Kovács Emese kiemelése miatt csak vasárnap kezdi meg szereplését. A selejtezőkből Budai Dorina és Kun Anna csatlakozott a 64-es mezőnybe.

A férfi kardozóknál Szilágyi Áron és Szatmári András szintén kiemelt volt. Gémesi Csanád sikerrel vette a selejtezőket. Így mindkét nem küzdelmeiben három-három magyarért szurkolhatunk.

A férfi párbajtőrözők és a női törőzőknél is a négyből 3-3 magyar jutott a 64-es főtáblára.
Férfi párbajtőrben Rédli András mint kiemelt, Berta Dániel és Bányai Zsombor, míg a női tőrben Kreiss Fanni , Mohamed Aida és Kondricz Kata a selejtezőkből vívta ki a folytatás jogát.

Szombaton a női kardozók közül szintén hárman Márton Anna és Pusztai Liza kiemeltként, Katona Renáta a selejtezőkből került fel a főtáblára.
A férfi tőrözők becsületét Dósa Dániel védte meg, mivel egyedüli magyarként vívta ki a folytatás jogát.

A vasárnapi folytatás:

Július 22.-én

Női párbajtőr egyéni, a legjobb 32 közé jutásért: Kun Anna-Mara Navarria (olasz) - magyar idő szerint 3.30, Szász-Kovács Emese-Asa Linde (svéd) - 4.30, Budai Dorina-Olivija Masalo (litván) - 4.30.

Férfi kard egyéni, a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi Áron-Enver Jildirim (török) - 5.35, Szatmári András-Nurzan Karim (kazah) - 5.35, Gémesi Csanád-James Honeybone (brit) - 5.20.

Június 23-án, hétfőn, a legjobb 32 közé jutásért: Rédli András-Alexis Bayard (svájci), Bányai Zsombor-Dmitrij Alexanyin (kazah), Berta Dániel-Radoslaw Zawrotniak (lengyel).

Június 23-án, hétfőn, a legjobb 32 közé jutásért: Kreiss Fanni-Si Jü (kínai), Mohamed Aida-Nicole Ross (amerikai), Kondricz Kata-Lee Kiefer (amerikai).

Június 24-én, kedden, a legjobb 32 közé jutásért: Dósa Dániel-Gerek Meinhardt (amerikai).

Június 24-én, kedden, a legjobb 32 közé jutásért: Márton Anna-Faezeh Rafiei (iráni), Pusztai Liza-Au Szin Jing (hongkongi), Katona Renáta-Anne-Elizabeth Stone (amerikai).

A 64-es tabla asszói magyar idő szerint hajnali 3.30-kor rajtolnak, a verseny a négyes döntőkig folyamatosan halad. Az elődöntős és döntős program szokatlan időpontban, magyar idő szerint 13.50 perckor kezdődik.

Az eredményeket on-line itt nyomon követhetik.


(MOB fotó:hunfencing.hu)