20-an jelentkeztek a sportolói bizottságba 5 helyre, választás 13-án

20-an jelentkeztek a sportolói bizottságba 5 helyre, választás 13-án

2021. 11. 02.
Megosztás


A pénteki, október 29-ei határidőig 20-an jelentkeztek a Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságába – 5 helyre. A választásra a november 13-ai sportolói fórumon kerül sor. Névsor életrajzokkal, motivációs levelekkel...

A Magyar Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottsága tagságára vonatkozó pályázatot 2021. október 29-én 16 óráig elektronikus úton kellett benyújtani a MOB főtitkárának, Vékássy Bálintnak címezve. A MOB Sportolói Bizottság tagságára azok pályázhattak, aki a választást megelőző utolsó 3 nyári olimpiai játékok egyikén (London, Rio, Tokió) versenyzőként részt vettek.

A jelentkezők között van, aki korábban is tagja volt a grémiumnak, van, aki újonan kerülne a testületbe. A Magyar Olimpiai Bizottságnak 2021. szeptember elsején új alapszabálya lépett életbe, a dokumentum a bizottságról is határoz (38. §). A választás módját a MOB elnöksége az október 20-ai ülésén tárgyalta.

Pályázatot nyújtott be (zárójelben az önéletrajz és a motivációs levél, kattintás után megtekinthető): dr. Baji Balázs (önéletrajz és a motivációs levél), Berki Krisztián (önéletrajz és a motivációs levél), dr. Czékus Eszter (önéletrajz és a motivációs levél), Csernoviczki Éva (önéletrajz és a motivációs levél), Csonka Zsófia (önéletrajz és a motivációs levél), Fazekas-Gondos Flóra (önéletrajz és a motivációs levél), Harsányi Gergely (önéletrajz és motivációs levél), Keszthelyi-Nagy Rita (önéletrajz és a motivációs levél), Kis Gergő Szabolcs (önéletrajz és a motivációs levél), Ligárt-Barta Nóra (önéletrajz és a motivációs levél), Lőrincz Tamás (önéletrajz és a motivációs levél), Márton Richárd (önéletrajz és a motivációs levél), Mohamed Aida (önéletrajz és a motivációs levél), dr. Nagy Péter (önéletrajz és a motivációs levél), Olasz Anna (önéletrajz és a motivációs levél), Pétervári-Molnár Bendegúz (önéletrajz és a motivációs levél), Szatmári András (önéletrajz és a motivációs levél), Szilágyi Áron (önéletrajz és motivációs levél) Takács Krisztián (önéletrajz és a motivációs levél), Tóth Lili Anna (önéletrajz és a motivációs levél).

A Sportolói Bizottság tagjai közül 5 fő megválasztására a sportolói fórum keretében kerül sor. A választásra a november 13-ai (szombat, 10 órától) sportolói fórumon, a Larus rendezvényközpontban kerül sor. A bizottság leköszönő elnöke Sinkó Andrea.

Részlet az előterjesztésből: „A Sportolói Bizottság a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének, elnökének vagy főtitkárának felkérése alapján véleményével, javaslataival segíti a Magyar Olimpiai Bizottság munkáját. A 10 fős bizottság tagjai közül 6 főt a versenyzők választanak, 4 főt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége delegál. Amennyiben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vagy az Európai Olimpiai Bizottságok Sportolói Bizottságába magyar állampolgárságú tag kerül megválasztásra, ő(k) automatikusan bekerül(nek) a MOB Sportolói Bizottságába is. A Sportolói Bizottság elnöke és egy további tagja egyben MOB-tag is lesz. Arról, hogy ez a további tag ki legyen, a Sportolói Bizottság tagjai maguk döntenek. A Sportolói Bizottság elnöke pozíciójából fakadóan a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének a tagja. A Sportolói Bizottság elnökét a tagok maguk közül választják, de kizárólag a versenyzők által választott bizottsági tagok köréből. A tagokat a 2021. évi tokiói olimpián részt vett versenyzők közvetlenül választják, jelen esetben a tokiói olimpia elhalasztása miatt 3 évre. A Sportolói Bizottság további 1 választott tagjának megválasztására a 2022. évi pekingi téli olimpia után kerül sor.”

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)