32 magyar sportoló utazik az I. Strand Világjátékokra

32 magyar sportoló utazik az I. Strand Világjátékokra

2019. 09. 13.
Megosztás


Nem egész egy hónap múlva rajtol Dohában az első alkalommal meghirdetett Strand Világjátékok (World Beach Games, WBG). Az október 12. és 16. között a Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetségének (ANOC) égisze alatt zajló multisport-eseményre 32 magyar versenyző utazik, akik öt sportágban állnak majd rajthoz - emelte ki Fábián László csapatvezető az érintett sportági szakszövetségek képviselőinek tartott konzultáción a MOB székházában.

Az eseményre 97 nemzet sportolói szereztek kvótát. A multisport-eseményen a közel 1200 sportoló összesen 14 sportágban állhat rajthoz. A magyarok aquatlonban, karatéban, nyíltvízi úszásban, strandbirkózásban és strandkézilabdában fognak megmérkőzni. A Magyar Csapat egyik húzóembere minden bizonnyal a nyíltvízi úszásban világbajnok és olimpiai kvótás Rasovszky Kristóf lehet.

Fábián László elmondta, hogy a nevezést hosszas kvalifikációs időszak előzte meg. Elhnagzott, hogy eredetileg San Diego lett volna a világjátékok házigazdája, de a város időközben visszalépett, és a „beugró” Dohának nem volt hosszú ideje az előkészületekre, de a helyszíni csapatvezetői értekezleten úgy tünt, minden időre a helyére kerül.

Az első alkalommal meghirdetett esemény bemutatása után az utazási, étkezési és egészségügyi vonatkozások kerültek napirendre.

Dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping csoport vezetője kijelentette, hogy minden sportolónak negatív volt a dopping- és drogtesztje. Dr. Tállay András és dr. Tóth Szabolcs csapatorvos az utazással, kinttartózkodással kapcsolatos elővigyázatosságokról beszélt. Felhívták a figyelmet többek közt az utcai árusoknál történő étkezés és a csapvízfogyasztás kerülésére. Beszéltek a várható nagy melegről és páratartalomról, a folyadékpótlás fontosságáról. Elhangzott az is, hogy a kiutazó sportolóknak a Sportkórházban (OSEI) egészségügyi szűrésen kell részt venniük.

Fábián László tolmácsolta Szabó András kommunikációs vezető közösségi médiahasználattal kapcsolatos felhívását is.

(MOB)