7 Q3 A6833

6.5 millió forint gyűlt össze a Bajnokok a bajnokokért aukció keretében

2023. 03. 23.
Megosztás

A „Bajnokok a bajnokokért” jótékonysági aukció záró eseményét tartották csütörtökön a Bálna Centrumban, ahol Schmidt Gábor helyettes államtitkár elmondta, a Sportért Felelős Államtitkárság támogatásával megvalósult aukción 6.5 millió forint gyűlt össze a Wonderflora & CMT Alapítvány javára.

„A magyar sport ismét bizonyította, hogy képes összefogni a jó ügy érdekében – nyilatkozta Schmidt Gábor. – Sportolók és szövetségek álltak a kezdeményezés mellé: hat és fél millió forint gyűlt össze az alapítvány javára. A sportállamtitkárság filozófiája, hogy minden sportos ügyet előre kell mozdítani, legyen szó élsportról, utánpótlásnevelésről, vagy a mostanihoz hasonló jótékonysági akciókról, hiszen a különböző betegségekkel küzdő gyerekek maguk is bajnokok. Ezért is „Bajnokok a bajnokokért” a kezdeményezés elnevezése.”

7 Q3 A6819

Varga Zsuzsanna, a Wonderflora Alapítvány elnöke megköszönte a támogatást a Sportért Felelős Államtitkárságnak, és mindazoknak, akik támogatják a jó ügyet. Hozzátette, a most összegyűlt pénz lehetővé teszi, hogy áprilisban Budapesten rendezzék meg az I. Nemzetközi Interdiszciplináris Neuromuszkuláris Konferenciát, valamint segítségével rekonstrukciós ortopédiai műtétet végezhetnek el külföldön a világ- és Európa-bajnok, olimpiai negyedik vízilabdázó, Drávucz Rita kislányán, Flórán, akit CMT-vel diagnosztizáltak, és az operációnak köszönhetően önállóan sétálhat majd.

Az árverés győztesei a kampány zárásaként személyesen vehették át a relikviákat. A licitre bocsátott tárgyak felajánlói közül ketten elfogadták a szervezők meghívását.

A korábbi kajakos, Szabó Gabriella azt a mezét ajánlotta fel, amelyben a riói felkészülés során versenyzett – azt mondta, ha nincs ez a ruhadarab, ma nem lenne háromszoros olimpiai bajnok. A mez eszmei értéke ebből az egy mondatból is lemérhető, de Szabó Gabriella néhány további értékes gondolattal is megtoldotta.

„Érzelmes pillanat ez, hiszen a magyar sport megint bizonyította, hogy jó embereket nevel, hogy össze tudunk fogni, és segítjük a másikat a bajban – mondta Szabó Gabriella. – Most egy korábbi sportolót, Drávucz Ritát és kislányát segítettük és külön öröm, hogy egy korábbi úszó olimpikon vette meg a mezemet.”

7 Q3 A6794

Csakúgy, mint Dr. Baji Balázs a világbajnoki bronzérme megszerzésekor viselt, nagy becsben tartott, dedikált rajtszámát.

„Első kérésre, nagy örömmel csatlakoztam a kezdeményezéshez, mert hiszem, hogy a sportolóknak a pályán kívül is kötelességük segíteni – nyilatkozta korábbi gátfutónk, Baji Balázs. – Sokat jelent nekem ez a rajtszám, de jó érzés, hogy sokkal jobb szolgálatot tesz így, mintha a falamon lógna.”

Az aukciót a korábbi úszó olimpikon Batházi Tamás nyerte meg mindkét fenti esetben, így ő vehette át a relikviákat. Vitorlázó olimpiai ezüstérmesünk, Berecz Zsombor olimpián viselt, dedikált mezét Farkas Regő vette át; az olimpiai bronzérmes vízilabdázó Vogel Soma sapkájára Merész András, a női válogatott korábbi szövetségi kapitánya licitált sikerrel; míg a paralimpiai bajnok Ekler Luca dedikált cipője a Hétvári és Társa Kft. tulajdonába került.

(MOB-Média)