75 éve született Szarka Zoltán

75 éve született Szarka Zoltán

2017. 08. 17.
Megosztás


Szombathelyen, a Herényi temetőben tartott megemlékezést a MOB Emlék és Hagyományőrző Albizottsága Szarka Zoltán sírjánál, születésének 75. évfordulója alkalmából. A bajnok 2016-ban hunyt el, síremlékét idén tavasszal avatták.

A megemlékezésen Győr Béla, a MOB Emlék és Hagyományőrző Albizottság vezetője, a MOA tanácsának tagja köszöntötte a megjelenteket: a család képviseletében ifj. Szarka Zoltánt, Lehmann Lászlót, a MOA főtitkárát, dr. Jakabházyné Mező Mária tiszteltbeli főtitkárt, az Albizottság tagját, Veres Vincét, a Hagyományőrző Albizottság tagját, a szombathelyi Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület megjelent tagjait, élükön Horváth Vilmos elnökkel, valamint a helyi sajtó képviselőit.


Ezután Győr Béla méltatta az olimpiai bajnok sportpályafutását, majd a helyiek részéről Horváth Vilmos emlékezett Szarka Zoltánra, mint az egyesületük vezetőségi tagjára, és mint a mindenki által szeretett és tisztelt embere. A bajnok fia meghatódva mondott köszönetet a megemlékezésért, külön kiemelve, hogy dicséretes, hogy a MOB és a Halmay Egyesület is feladatának tekinti az olimpikonok emlékének ápolását.

A megemlékezés végén a küldöttségek elhelyezték az olimpiai bajnok sírján a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Olimpiai Akadémia és a Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület koszorúját.


(MOB/Győr Béla; fotó: Győr Béla)