A BOM ösztöndíjprogramjára már az állami ösztöndíjasok is jelentkezhetnek

A BOM ösztöndíjprogramjára már az állami ösztöndíjasok is jelentkezhetnek

2020. 11. 16.
Megosztás


Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg ösztöndíjpályázatát a BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány, melyre 2020. november 15. és 2021. január 15. között várják a jelentkezéseket. Az ösztöndíjprogram újdonsága, hogy ettől az évtől az önköltséges képzésben részvevők mellett az állami ösztöndíjasok is benyújthatják pályázatukat.

A BOM Alapítvány ösztöndíjprogramjára azok a fiatal tehetségek pályázhatnak, akik olimpiai- vagy paralimpiai kerettagok, valamint élsportolói karrierjük mellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnak. A program 2014-es indulása óta már 133 sportolót, összesen több mint 100 millió forinttal támogatott, közvetetten pedig közel 81 diploma megszerzéséhez járult hozzá. Az Alapítvány az eddigiek során a sporttehetségek tandíjköltségeinek fedezését támogatta akár a teljes képzési időre vonatkozóan, 2021-től azonban már az állami ösztöndíjasok is elnyerhetik az ösztöndíjat, akik szabadon felhasználható támogatásban részesülnek.

Az Alapítványnak, valamint két stratégiai partnerének, a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a Magyar Paralimpiai Bizottságnak célja, hogy minél szélesebb körben tudják támogatni azokat az ambiciózus fiatalokat, akik a kiváló sporteredményeik mellett az iskolapadban is teljesítenek. Az eddigi ösztöndíjasok közül többen büszkélkedhetnek Európa- és világbajnok vagy éppen ifjúsági olimpiai bajnok címmel, emellett a felsőoktatásban a sporttal kapcsolatos szakokon kívül többen jogot és pszichológiát hallgatnak, de vannak, akik műszaki vagy orvosi egyetemen tanulnak.

„Jelenlegi és már végzett ösztöndíjasaink nap, mint nap bizonyítják, hogy kemény és kitartó munkával minden álmuk elérhető, mi pedig különösen büszkék vagyunk rájuk, hogy a kihívások ellenére is töretlenül küzdenek a kitűzött céljaikért. Ebben a generációban van a jövő, akik a magyar sport nívóját és nemzetközi elismertségét tovább építik. Nagyon örülök, hogy partnereinknek és támogatóinknak köszönhetően ebben a rendkívüli időszakban is töretlenül elindíthattuk ösztöndíjprogramunkat, mellyel most még több tehetséget támogathatunk, hogy a sportkarrierjük után már szakmával a kezükben is megállják a helyüket a nagyvilágban” – mondta el Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

„Az élsportolói karrieremből kifolyólag pontosan tudom, hogy milyen magas elhivatottság és mennyi energiaráfordítás szükséges ahhoz, hogy egy sportoló az edzések mellett a tanulmányai során is jól teljesítsen. Ezek az eredményorientált fiatalok mind megérdemlik a támogatást, ráadásul további segítséget kaphatnak a BOM Karrierprogramjának köszönhetően, mellyel személyes mentorálást nyújtunk számukra. Büszke vagyok arra, hogy évek óta együtt dolgozhatok az ösztöndíjasokkal, és Alapítványunk újabb sikerének tartom, hogy már az állami ösztöndíjasok is benyújthatják a pályázatukat” – tette hozzá Váradi-Bóta Kinga, a BOM főtitkára.

A 2021. évi BOM ösztöndíjpályázati felhívás és a jelentkezéshez szükséges valamennyi (letölthető) dokumentum a BOM Alapítvány weboldalán – http://www.bomalapitvany.hu/hu/jelentkezes – található.

(BOM Alapítvány, fotó: MOB)