A Császár előtt tiszteleg a Magyar Posta

A Császár előtt tiszteleg a Magyar Posta

2012. 09. 15.
Megosztás

Születésének 71. évfordulója alkalmából a Magyar Posta emlékívet bocsátott ki Albert Flórián tiszteletére.

A Magyar Posta minden eladott emlékív után 100 forintot ajánl fel az Albert Flórián Alapítvány támogatására. A szervezet elsődleges célja a többszörös világ- és Európa-válogatott futballista emlékének megőrzése, valamint az utánpótlás-nevelés országos támogatása és az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételek megteremtése.

"Albert Flórián Magyarország egyik legnagyobb sportolója és példaképe, élete, szerénysége és tudása a legnagyobbak közé emelték őt" - mondta Kocsis Máté, az FTC alelnöke, józsefvárosi polgármester. "Az FTC-nek kötelessége, hogy minél több fiatal megismerje Albert Flórián életét."

A Magyar Posta filatéliai különlegességén - amelyet Baticz Barnabás tervezett és tízezer darabos példányszámban hoztak forgalomba - egy Albert Flóriánról összeállított kompozíció és a világklasszis labdarúgó aláírása látható. Az emlékívhez kapcsolódó emléklap címoldalán szintén Albert szerepel, a belső oldalakon Vitray Tamás magyar és angol nyelvű megemlékezése olvasható. A kiadvány 1500 forintos áron vásárolható meg a Fradi Shopban, a kijelölt postákon, illetve a Magyar Posta honlapján.

Albert Flórián 540 mérkőzést játszott a Ferencváros színeiben, ezeken 391 gólt szerzett, 1967-ben elnyerte az Aranylabdát, s a klub róla nevezte el a stadionját.

(Forrás: MTI)Forrás: mti