A doppingellenes világkonferencián fogadják el az új WADA-szabályzatot

A doppingellenes világkonferencián fogadják el az új WADA-szabályzatot

2019. 11. 05.
Megosztás


Katowicében megkezdődött a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) 5. világkonferenciája. A lengyelországi kongresszuson mutatják be a WADA új doppingellenes szabályzatát, amely 2021-től lép hatályba. A vezető testület ülésén új elnököt is választanak.

A konferencia megnyitóján köszöntőt mondott Sir Craig Reedie, a WADA leköszönő elnöke, Andrzej Duda, Lengyelország miniszterelnöke, Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere, valamint Witold Banka lengyel sportminiszter, a WADA új elnökjelöltje is. Az elnökválasztásra a konferencia alatt Katowicében ülésező Wada Foundation Board ülésen kerül sor. Az Universiadé-aranyérmes futó elnöki posztért való indulását az Európa Tanács is jóváhagyta idén februárban.

Magyarországot több szakember képviseli az eseményen. A Magyar Olimpiai Bizottság részéről dr. Vaska Ottília jogi főmunkatárs, a nemzeti doppingellenes szervezet (MACS) képviseletében dr. Tiszeker Ágnes igazgató és dr. Szabó Gergely, a Sportért Felelős Államtitkárságról dr. Reinhardt Ákos és dr. Cseh Regina érkezett a világkonferenciára, melyen jelen van Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség főigazgatója, a MOB Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságának elnöke is.

(MOB)