A férfi négyes bízik a dobogóban

A férfi négyes bízik a dobogóban

2012. 06. 22.
Megosztás

Hat órás autóbuszozás után csütörtökön megérkezett a több mint negyventagú magyar kajak-kenu válogatott egy része Zágrábba az Európa-bajnokság helyszínére.

A küzdelmek péntektől vasárnapig tartanak majd a Jarun tavon.
Egy újság itt, egy magazin ott, egy vaskos kötet a harmadik kézben. Olvasással, beszélgetéssel, zenehallgatással kapcsolódott ki a magyar válogatott a Budapesttől Zágrábig tartó autóbuszos úton.

Dombi Rudolf az egyik napilapban megjelent cikket böngészte, amely róla és párja, Verrasztó Evelyn londoni felkészüléséről szól, Kozák Danuta egy női magazinnak pózolt egy interjú erejéig, s azt a számot lapozgatta Kökény Rolanddal, míg Fazekas-Zur Krisztina egy jó regényben a „Tolmácsban” merült el, amelyet még április végén kezdett el Los Angelesben, amikor a magyarországi olimpiai válogatókra repült.

Azóta sokat megéltek már versenyzőink. Az elmúlt hétvége után kialakult a londoni olimpiára utazó női csapat (Douchev-Janics Natasa, Fazekas-Zur Krisztina, Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella lett befutó), eldőlt, hogy a kenus Vajda Attila megvédheti pekingi címét Londonban, és a már ötkarikás szereplő Dombi Rudolf és Kökény Roland mellett kezd kikristályosodni a férfi kajakcsapat is. Hogy négyesünk tagjai, azaz Tóth Dávid, Kammerer Zoltán, Kulifai Tamás és Pauman Dániel magukra ölthetik-e a londoni formaruhát, az itt Zágrábban eldőlhet, ha az egység a legjobb három csapat között zár.

„Nehéz feladat vár ránk, de minden követ megmozgatunk. Az edzések nagyon jól mennek, kiváló időket lapátolunk, jobbakat, mint a tavalyi belgrádi Európa-bajnokság előtt, amelyen szoros versenyben a negyedik helyen zártunk” – mondta a reményt keltő adatokat Kammerer Zoltán, aki a vezérevezős szerepét átadva Tóth Dávidnak a második beülőben foglal helyet ezen az Európa-bajnokságon.

Új női négyesünk is most debütál, s bár még csak a héten kezdte el a közös edzéseket a Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina összetételű négyes, a lányok egytől-egyig pozitívan nyilatkoztak az első lapátcsapásokról.

„Bizakodóak vagyunk a csapathajót illetően, ez a verseny jó felmérő lesz számunkra” – vélekedett Kozák Danuta az esélyekről.
A zágrábi különítmény rutinos versenyzői és a most debütáló fiatalok egyébként mind bizakodóak a szereplést illetően. Csak egyvalami lehet számukra zavaró tényező, a rendkívüli hőség, no és a Jarun-tó növényzete, amely ha le nem is fedi a vízfelszínt, kajak-kenu pályán szokatlan mennyiségben van jelen.
De versenyzőink megbirkóztak már nehezebb feladattal is.

(Forrás: MTI)