A férfi pólósok a második, a nők az első vb-kalapban

A férfi pólósok a második, a nők az első vb-kalapban

2013. 02. 16.
Megosztás

A férfi vízilabda-válogatott a második, a női pedig az első kalapban szerepel a nyári, barcelonai világbajnokság pólótornájának csoportösszetételéről határozó sorsoláson, amelyet a február 24-én tartanak.

A 15. - július 22. és augusztus 3. közötti - vizes vb szervezőinek pénteki hírlevele szerint a férfiaknál az első kalapba a tavalyi, londoni olimpia első négy helyezettje került, vagyis a brit fővárosban ötödikként végzett magyar csapat egyet biztosan megkap a Horvátország, Olaszország, Szerbia és Montenegró alkotta kvartett tagjai közül. Ugyanakkor nem kerülhet össze a Benedek Tibor irányította gárda a barcelonai csúcstalálkozó alapszakaszában a szintén a második kalapba tett spanyol, kanadai és német válogatott egyikével sem.

A nőknél a Londonban negyedikként zárt magyar válogatott az ötkarikás sorrendnek megfelelően az "első kalaposok" között van, vagyis a katalán fővárosban bizonyosan nem lesz csoporttársa a múlt évi olimpiai érmesek - az Egyesült Államok, Spanyolország és Ausztrália - egyikének sem.

A kalapok összetétele:

férfiak:
1. kalap: Horvátország, Olaszország, Szerbia, Montenegró
2. kalap: MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Kanada, Németország
3. kalap: Egyesült Államok, Görögország, Románia, Ausztrália
4. kalap: Dél-afrikai Köztársaság, Kína, Kazahsztán, Új-Zéland

nők:
1. kalap: Egyesült Államok, Spanyolország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG
2. kalap: Oroszország, Kína, Kanada, Olaszország
3. kalap: Brazília, Görögország, Hollandia, Új-Zéland
4. kalap: Dél-afrikai Köztársaság, Kazahsztán, Üzbegisztán, Nagy-Britannia

(Forrás: mti)