Mti ap Mark Schiefelbein 1x1

A férfi rövidpályás váltó vezeti az olimpiai kvalifikációs ranglistát

2021. 11. 02.
Megosztás

A második olimpiai kvalifikációs rövidpályás világkupa-futamon Nagojában két bronzérmet szereztek a magyarok. Vas Kata…

A második olimpiai kvalifikációs rövidpályás világkupa-futamon Nagojában két bronzérmet szereztek a magyarok. Vas Kata Blanka megszerezte első világkupa-futamgyőzelmét a cyclocross kerékpáros szakágban. Pigniczki Fanni és az együttes kéziszercsapat a 14. helyen fejezte be a világbajnokságot. Magyarok nélkül folytatódnak a férfi ökölvívó-világbajnokság negyeddöntői Belgrádban.

Rövidpályás gyorskorcsolya. Nagojában rendezték meg az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat második állomását. Ezen a viadalon sem maradtak érem nélkül a magyarok.
A 2000m vegyesváltó Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Krueger John-Henry, Liu Shaoang összeállításban a harmadik helyen korcsolyázott be a célba a fináléban. Az előfutamban Nógrádi Bence, a középfutamban Bácskai Sára Luca kapott helyett a váltóban.
A férfi 5000m-es váltó Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sandor, Nógrádi Bence révén szintén a harmadik helyet szerezte meg a kanadai és kínai váltó mögött.
Az egyéni távokon egyedül a férfiak 1000m-es számában volt magyar érdekeltség Liu Shaolin Sándornak köszönhetően a fináléban. Itt, a végletekig kiélezett futamban egy jól induló előzés közben kisodródott Sanyi, így lemaradt az éremről és az ötödik helyen végzett.
Az olimpiai kvalifikációs sorozat két állomása után az egyes számokban az alábbi helyen állnak sportolóink az olimpia helyekért folytatott versenyfutásban:
(Az 500 és 1000m-es távokon 32-en, 1500m-en 36-an, a férfi és női váltókban 8-8-an, a vegyes váltóban 12-en vehetnek majd részt az olimpián.)

(Fotó: Facebook/MOKSZ. Balról Jobbra: Liu Shaoang, Jászapáti Péter, Nógrádi Bence, Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry)

férfiak:
500m: Liu Shaolin Sándor 2., Krueger John-Henry 5., Liu Shaoang 9.
1000m: Liu Shaolin Sándor 6., Krueger John-Henry 10., Liu Shaoang 22.
1500m: Liu Shaoang 10., Krueger John-Henry 13., Liu Shaolin Sándor 14.
5000m váltó: 1. Magyarország

nők:
500m: Jászapáti Petra 11., Kónya Zsófia 26., Somogyi Barbara 41.
1000m: Jászapáti Petra 23., Kónya Zsófia 28., Sziliczei-Német Rebeka 44.
1500m: Jászapáti Petra 28., Sziliczei-Német Rebeka 31., Somodi Maja 51.
3000m váltó: Magyarország 9.

2000m vegyes váltó: Magyarország 4.

Az olimpiai kvalifikáció részletes állása itt megtalálható.

https://shorttrack.sportresult.com/Rankings.aspx?evt=11213100000090

A sorozat harmadik állomását a debreceni Főnix-csarnokban rendezik november 18. és 21. között. Ezt követően egy héttel később a negyedik állomáson, a hollandiai Dortrechtben zárul a kvalifikáció. Ekkor a négy világkupa leggyengébb eredményét minden sportoló törölheti pontszámai közül. Az így kialakult rangsor adja majd a pekingi olimpia mezőnyét.

(Fotó: Facebook/Vas Kata Blanka)

Kerékpár. A hegyikerékpárosok olimpiai versenyének 4. helyén végző Vas Kata Blanka végig hibátlan teljesítményt nyújtva, magabiztos teljesítménnyel nyerte a cyclocross világkupa-sorozat idei negyedik állomását, a belgiumi Overijsében rendezett futamot.
Ez volt a magyar kerekes első világkupa-futamgyőzelme, 15 másodperccel előzte meg a második helyen célba érkező holland riválisát.

Egy nappal első cyclocrossos vk-futamgyőzelmét követően Blanka újabb fantasztikus eredményt ért el: az idén nyáron elhunyt belga kerékpáros, Jolien Verschueren nevét viselő viadalon a harmadik helyen végzett.

Vas Kata Blanka legközelebb a hétvégén, a hollandiai Drenthében sorra kerülő cyclocross Európa-bajnokságon szerepel.

(Fotó: Magyarock/Molnár Ádám)

Ritmikus Gimnasztika. Az olimpikon Pigniczki Fanni 90.450 ponttal a 14. helyet szerezte meg a Kitakjúsúban zajló ritmikusgimnasztika-világbajnokság egyéni összetett fináléjában, ezzel beállította Fráter Viktória 1995-ös, bécsi vb-n elért eredményét.

Az együttes kéziszercsapat Farkas Júlia, Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág, Somhegyi Réka összeállításban 5 labdával, majd ezt követően 3 karika 2 pár buzogánnyal összetettben 66.400 ponttal a 14. helyen fejezte be a versenyt.

(Fotó: boxing.hu/Facebook)

Ökölvívás. A belgrádi világbajnokságon 10 ökölvívó képviselte a magyar színeket.

Versenyzőink közül senki sem verekedte be magát a negyeddöntőbe.
A legtovább a 16 közé Bernáth Attila (51kg), Kovács Roland (63.5kg), Kovács Pál (80kg) jutott, de mindhárman egyhangú pontozású vereséget szenvedtek orosz, török illetve kazah riválisuktól.
A 32 között búcsúzott Csóka Nándor (54kg), Veres Roland (60kg), Hámori Ádám (86kg), Mester Soma (75kg) és Fehér Koppány (+92kg).
Kozák László (71kg) és Fodor Milán (67kg) az első fordulóban szenvedett vereséget.

A világbajnokságon, amelyre 88 országból 510 ökölvívót neveztek, 13 súlycsoportban osztanak érmeket.

(Magyaroc-összeállítás, nyitókép: MTI/AP/Mark Schiefelbein)