A fiatalok bevonását sürgeti a bajnokok klubja

A fiatalok bevonását sürgeti a bajnokok klubja

2021. 12. 10.
Megosztás


Fábián László vezetésével ülést tartott december 9-én a Champs Sport Pub-ban a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja.

Az elit klub vezető testülete áttekintette az aktuális feladatokat, átbeszélték a jövő évi terveket. Mint Fábián László elmondta, egyik legfontosabb célként azt tűzték ki, hogy minél több fiatal bajnokot bevonjanak a klub tevékenységébe, aktív részvételre buzdítsák őket.

A közelmúlt események közé tartozik többek közt az új bajnokok beiktatása, a halottak napi megemlékezés, a Millenárison a Világraszóló bajnokaink című kiállításban való részvétel, valamint a születésnapi köszöntések (itt és itt) és az olimpiai érmesek évvégi karácsonyi találkozója.

Mint ismert, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja 2021. június 28-án tartott tisztújítást, az elnöki feladatokat azót látja el Fábián László. Az elnökség az alakuló ülést a tokiói olimpia után, szeptember 17-én tartotta.

Az elnökség további tagjai: dr. Bodnár András (vízilabdázó), Kőbán Rita (kajakozó), dr. Steinmetz Barnabás (vízilabdázó), Fodor Rajmund (vízilabdázó), Szabó Gabriella (kajakozó), Szabó József (úszó) és Szász-Kovács Emese (vívó).

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának korábbi elnökei: Lemhényi Dezső vízilabdázó (1993-2003), Dömötör Zoltán vízilabdázó (2004-2012), dr. Nébald György vívó (2012-2021), Fábián László öttusázó (2021-). A megalakulásban, az alapszabály megszerkesztésében jelentős érdemei voltak dr. Móna István öttusázónak is; 1993-ban Schmitt Pált és Kárpáti Rudolfot tiszteletbeli elnöknek választották.

(MOB; fotó: Róth Tamás)