A juniorok edzője csak az eredménnyel elégedett

A juniorok edzője csak az eredménnyel elégedett

2013. 05. 22.
Megosztás

A női juniorválogatott ott lesz az augusztus 1. és 11. között megrendezendő dániai kontinenstornán. Hajdu János szövetségi edző az eredménnyel elégedett, a felkészüléssel és a teljesítménnyel azonban nem.

Amint arról korábban már beszámoltunk: válogatottunk három biztos győzelemmel pipálta ki a hétvégi, csehországi Európa-bajnoki selejtezőt.

„Pedig a felkészülésünk nem volt zökkenőmentes – kezdte a tréner. – Kompromisszumot kellett kötnöm, jó néhány nap kimaradt a tervezett összetartások és edzőtáborozások sorából. Olyanok voltunk, mint egy falusi futballcsapat: sérülések és érettségik miatt ritkán készültünk teljes létszámban. Mégis bíztam benne, hogy hat nap elég lesz a felkészülésre. A négy-öt hiányzó miatt így is a meccsek alatt kellett építkeznünk.”

Elég volt. Persze a csoport ereje előre meghatározta, hogy a továbbjutás jogos elvárás a csapattól, amit gond nélkül teljesített is.

„Az eredménnyel igen, a teljesítménnyel nem vagyok elégedett, ennél mindenki harminc-negyven százalékkal többet tud. Az Eb előtt négy hetünk lesz a felkészülésre, ami kell is. Jó lenne tíz-tizenkét meccset is játszani, hogy összerázódjunk” – tekintett előre Hajdu János.
A keret tagjai legközelebb július 1-jén találkoznak.

(Forrás: NSO)