A juniorválogatott a dániai Eb-ért selejtezik a hétvégén

A juniorválogatott a dániai Eb-ért selejtezik a hétvégén

2013. 05. 18.
Megosztás

Komoly erőpróba vár a magyar női junior kézilabda-válogatottra (U19) a hétvégén: Hajdu János együttese péntektől vasárnapig a csehországi Nové Veselíben szerepel az Európa-bajnoki selejtező 1. csoportjában.

A juniorok pénteken Izrael, szombaton Ukrajna, vasárnap Csehország korosztályos legjobbjaival mérik össze tudásukat, és a négyes első két helyén végző válogatott kvalifikálja magát az augusztus 1–11. közötti dániai kontinenstornára.
Valljuk be, ezeknél az ellenfeleknél sokkal erősebb riválisokat is kaphatott volna a magyar csapat, így nemhogy a továbbjutás, de az első hely megszerzése sem okozhat gondot. Kiváltképp, hogy a keret nagy része NB I-es (él)csapatokban edződik, így a két győri Bajnokok Ligája-győztes, Korsós Dorina és Sirián Szederke, a Ferencváros tehetsége, Szekerczés Luca, a veszprémi Bárány Krisztina és Tóth Gabriella, vagy a Vác után a következő szezont már a Fradiban kezdő Mészáros Rea.

A csapat győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőt. A mieink 24–7-es első félidő után 43–15-re nyertek. Lukács Viktória (a képen) és Walfisch Mercédesz nyolc-nyolc góljával volt a magyar együttes legeredményesebb játékosa.

NŐI KÉZILABDA
JUNIOR EB-SELEJTEZŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Magyarország–Izrael 43–15 (24–7)
Csehország-Ukrajna 30:24 (16:12)

(Forrás: NSO)