20240801 022 PARIS 2024 kovetseg fogadas

A kiküldött párizsi tudósítókat köszöntötte a MOB

2024. 08. 01.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság fogadást tartott csütörtök délelőtt az olimpiára kiküldött újságíróknak, sajtómunkatársaknak a párizsi magyar nagykövetség impozáns rezidenciáján. Az eseményen az ezüstérmes férfi kardcsapat tagjai és triatlonos hölgyversenyzőnk is részt vett.

A MOB nevében Gyulay Zsolt elnök, a Magyar Sportújságírók Szövetsége részéről Szöllősi György elnök, a MOB tagja, a vendéglátó külképviselet részéről pedig Habsburg György nagykövet köszöntötte a résztvevőket, és köszönte meg munkájukat.

20240801 027 PARIS 2024 kovetseg fogadas
MOB-Média/Szalmás Péter

A fogadáson részt vett az előző este ezüstérmet nyert férfi kardcsapat – Gémesi Csanád, Rabb Krisztián, Szatmári András és Szilágyi Áron –, illetve a triatlonista Kuttor-Bragmayer Zsanett, valamint néhány határon túli újságíró is.

Gyulay Zsolt köszönetet mondott a nagykövetségnek és a sajtónak az eddigi munkájukért, és gratulált a jelenlévő sportolóknak.

20240801 012 PARIS 2024 kovetseg fogadas
MOB-Média/Szalmás Péter

„Köszönöm az újságíróknak azt a munkát, amit határon innen és azon túl végeztek, hogy tájékoztatjátok a magyar közvéleményt az olimpia alakulásáról, és nagyon bízunk benne, hogy még további jó hírekről fogtok beszámolni a következő napok eredményességét illetően. Biztos vagyok benne, hogy hazafias, kemény küzdelmekre számíthatunk. Elképesztő volt az a küzdelem is, amíg a kardcsapat eljutott a döntőig, vagy éppen Milák Kistóf úszása – innen is gratulálok neki. Nagyon fontos kiemelnem, hogy meglátásom szerint igazi csapatként működik a Team Hungary, mindenki helytáll, mindenki a fair play szellemében vesz részt az olimpián” – fogalmazott Gyulay Zsolt.

20240801 019 PARIS 2024 kovetseg fogadas
MOB-Média/Szalmás Péter

„Óriási öröm a nagykövetségünk számára, hogy az olimpia alkalmával fogadhatjuk az újságírókat. Fontos esztendő a 2024-es számunkra; 20 év EU-tagság, 25 év NATO-tagság, soros magyar EU-elnökség, és csúcspont most a párizsi olimpia. Itt egy fantasztikus csapat dolgozik a nagykövetségen, amely hosszú ideje együttműködik a Magyar Olimpiai Bizottsággal, hogy a Magyar Olimpiai Csapat kinti működése, annak mindennapjai minél zavartalanabb legyen, segítünk, amikor és amiben tudunk” – emelte ki Habsburg György, Magyarország párizsi nagykövete, aki gratulációja és köszönetnyilvánítása után egy tortával kedveskedett a sportolóknak.

20240801 029 PARIS 2024 kovetseg fogadas
MOB-Média/Szalmás Péter

„Köszönöm az újságírók munkáját. Vannak itt olyan hősök, akik hajnaltól hajnalig dolgoznak, jóval éjfél után fejezik be nap mint nap a munkájukat, rohannak, és igyekeznek kiszolgálni a szurkolókat. Még megtervezni is nehéz sokszor, hogy hova, hány helyre menjenek. Köszönöm a Magyar Olimpiai Bizottságnak és a nagykövetségnek, hogy megszervezték ezt az eseményt. Jó, hogy van egy olyan alkalom, amikor a sok rohanás ellenére egy pillanatra meg tudunk állni, és találkozni tudunk egymással, erre törekszik a különböző világversenyek alkalmával a sportújságíró-szövetségünk is, amikor meg tudjuk adni a tiszteletet a sajtó munkatársainak, mint ahogy most fókuszban lehetnek az olimpia tudósítói” – emelte ki Szöllősi György, aki ezúton is gratulált a sportolóknak.

20240801 026 PARIS 2024 kovetseg fogadas
MOB-Média/Szalmás Péter

Habsburg György megmutatta a férfi kardcsapat tagjainak az 1924-es, párizsi olimpia három magyar érmét, köztük Halasy Gyula sportlövő aranyát – a nagykövetség falait szinte mindenhol történelmi sportfotók díszítik.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.