Peking 2008 - Nyári Olimpiai Játékok

A kiválasztástól az olimpiai dobogóig

2024. 03. 12.
Megosztás

A Sportszülők Akadémiája harmadik eseményét március 18-án 18 órától rendezik a Magyar Sport Házában, egyben online is követhető lesz a rendező Magyar Edzők Társaságának YouTube-csatornáján. A téma a versenysportolóvá, élsportolóvá válás; a konferencia címe: A kiválasztásról az olimpiai dobogóig.

A rendezvény előadója Prof. Dr. Géczi Gábor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem intézetvezető egyetemi tanára. A 44-szeres válogatott jégkorongkapus kiváló szakértője a „Hosszútávú Sportolófejlesztési Programnak”, amelyet a magyar származású, Kanadában élő sporttudós, Balyi István alkotott meg. Ez a program bemutatja, hogy kisgyermekkortól kezdve melyik életkorban milyen képességeket és készségeket kell fejleszteni ahhoz, hogy valaki ügyes gyerekből sportolóvá, sportolóból élsportolóvá, élsportolóból akár olimpiai bajnokká váljon. Hasznos információ lehet a sportszülők részére, hogy korosztályonként milyen nagyságú és típusú terhelést, képzést kapnak a gyerekek, hogyan lehet segíteni az ehhez történő alkalmazkodásukat.

Az előadást kerekasztal-beszélgetés követi olyan volt élsportolókkal, akik eljutottak az olimpiai dobogóig.

A kerekasztal beszélgetés résztvevői: dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok (Sydney, Athén, Peking) vízilabdázó, Kökény Beatrix olimpiai második és harmadik helyezett, világbajnoki második helyezett, Európa-bajnok kézilabdázó és Imre Géza olimpiai második és harmadik helyezett, világ- és Európa-bajnok vívó. A kerekasztal beszélgetés során a kiválóságok elmondják, hogy a kezdetektől milyen út vezetett az olimpiai dobogóhoz, adott esetben az olimpiai bajnoki címig, és milyen szerepet játszottak a szüleik és a környezetük a sikerekhez vezető úton. Dr. Kiss Gergely jelenleg a „Nagy Sportágválasztó” kommunikációs igazgatója; ebben a minőségében hasznos tanácsokkal, információkkal láthatja el a sportszülőket a gyermekük számára legalkalmasabb sportág kiválasztásának folyamatában.

Sportszülők Akadémiája III

A kerekasztal-beszélgetés moderátora Csisztu Zsuzsa, a Sport Rádió műsorvezetője, a MOB közgyűlésének, médiabizottságának és a MOA tanácsának tagja, aki maga is tízszeres magyar bajnok, háromszoros mesterfokú bajnok, világ- és Európa-bajnokság résztvevője, olimpiai helyezett tornász.

Regisztrálni csak a személyes részvételhez kell a Magyar Edzők Társasága honlapján: magyaredzo.hu. A MET YouTube-csatornáján a rendezvény csatlakozási linkje regisztráció nélkül, szabadon elérhető.