A Kragujevácot kapta a Debrecen

A Kragujevácot kapta a Debrecen

2012. 12. 13.
Megosztás

A Debrecen a szerb Radnicki Kragujeváccal találkozik, a másik párban összekerült a két olasz csapat a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjében.

A második számú kontinentális sorozatban állva maradt együttesek összepárosítását Savonában végezte el az európai "vizes" szövetség, a LEN. Honlapjának híre szerint az RN Savona a negyeddöntőben a Szolnokot búcsúztató RN Florentiával vív meg, míg Gyöngyösi András legénysége az új idényre alaposan megerősített Kragujevácot kapta ellenfélnek.
Az első mérkőzést január 23-án Szerbiában rendezik, a visszavágót pedig február 6-án játsszák a hajdúsági városban.

A magyar csapat vezetőedzője nem bánta volna, ha elkerülik a Kragujevácot - derült ki a klub közleményéből.

"Jobb lett volna, ha a két olasz csapat egyikét kapjuk, de sajnos nem sikerült. Ami azonban biztos, annak, aki európai kupát akar nyerni, bármelyik együttest le kell tudnia győzni, másképp nem lehet eredményt elérni" - mondta Gyöngyösi András, aki szerint az, hogy bejutottak a négy közé, szép dolog, de még többre vágynak:

"Más célunk nem lehet, mint kupát nyerni. Az elődöntőben idegenben kezdünk, ami jelen esetben szerencse, mivel nagyon jó csapat az ellenfél. Úgy gondolom, hogy a szerb vízilabdát nem kell nagyon elemezni és bemutatni senkinek, a Kragujevac jó csapat, de mi is tudunk jól játszani" - jelentette ki a debreceniek szakvezetője.

)Forrás: mti)