A kreativitás, sokszínűség és korlátlan lehetőség ünneplése: íme az LA28 új logója

A kreativitás, sokszínűség és korlátlan lehetőség ünneplése: íme az LA28 új logója

2020. 09. 02.
Megosztás

A helyi szervezőbizottság lerántotta a leplet a játékok új logójáról, amely a sportot, művészetet és a város egyedi közösségét élteti. Ezzel pedig hivatalosan is kezdetét vette a 2028-as Los Angeles-i olimpiai és paralimpiai játékok kalandos útja.

Rádöbbenvén, hogy egyszerűen nincs olyan illusztráció, amely hűen tükrözné Los Angelest és a játékokat, a sportolók, művészek és támogatók LA28-alkotókká összetömörülve együtt dolgoztak az LA28-logó megalkotásán, Los Angeles egyedi értelmezésein keresztül beleszőve a személyes történeteiket és álmaikat.

A projekten olimpikon és paralimpikon sportolók, művészek, vállalkozók, színészek, graffitisek és tetoválók, valamint a helyi közösség tagjai vettek részt.

Az új emblémát vastag, félkövér L, 2-es és 8-as alkotja, amely koncepcióhoz dinamikus, folyton változó, a személyes történetek kifejezésére szolgáló A betű társul. A kreativitás, sokszínűség, az önkifejezés és a befogadás előtt tisztelegve így jött létre a Los Angeles végtelen lehetőségeit tükröző logó.

„Soha nem volt fontosabb teret engedni a sportolók véleményének” – mondta a szervezőbizottság elnöke, Casey Wasserman. „A sport a globális kultúránk különleges részét képezi, összeköti az embereket és rajongókat közösségeken átívelően és az egész világon. A 2028-as Los Angeles-i olimpiai és paralimpiai játékok a győzelemről, szívfacsaró fájdalomról és a lehetőségről szóló egyéni történeteknek biztosít platformot, ezáltal elismerve és tisztelegve az emberi sokszínűség és álmok előtt.”

Nicole Hoevertsz, az LA28 koordinációs bizottságának elnöke elmondta, „a logó tökéletesen jelképezi a város energiáit, kreativitását, erős közösségét, miközben az olimpiai eszme egységbe és sokszínűségbe vetett hitét is tükrözi. A jelkép mögötti elképzelés, annak kifejeződései hűen mutatják, együtt erősebbek vagyunk.”

LA28 lesz a város harmadik olimpiája, csatlakozva az 1932-es és 1984-es játékokhoz, valamint annak első paralimpiája, hiszen egészen 1988-ig külön helyszínen tartották a paralimpiákat.

A játékokat felvezető 8 évben a NOB támogatásának köszönhetően LA28 közel 48,5 milliárd forintot költ junior sportra Los Angeles szerte, elérhetőbbé téve a sportot a gyermekek, kifejezetten a kevés erőforrással rendelkező közösségekből érkezők számára.

Az @LA28 cím alatt közösségimédia-platformokon, valamint az újonnan indult, látványos LA28.org weboldalon további információ érhető el a dél-kaliforniai várost jelképező történetekről.

(olympic.org, fotó: LA28)