20230217 021 sosz bal

A legeredményesebb egyesületeket ünnepelték

2023. 02. 21.
Megosztás

Két év után ismét megrendezték a nagy hagyományokkal rendelkező sportbált, a Sportegyesületek Országos Szövetségének díjátadó gáláját. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Aulájában közel 250 sportvezető gyűlt össze, hogy megünnepeljék 2022 legeredményesebb sportegyesületeit. A rangsorban a Ferencváros végzett az élen.

A díjátadáson részt vett többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége és az MTK elnöke, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke is.

„A magyar kormány nemzetstratégiai ágazattá nyilvánította a sportot, és ez nagyon jó döntés volt, ami megnyilvánul az itthon megrendezett világszínvonalú sportesemények számában, az élsportolóink érdemeiben, érmeiben. Azt hiszem, bátran mondhatom, hogy sportegyesületeink és a SOSZ ennek a stratégiának alappillére. Nyolcszázhat sportegyesület 3800 szakosztálya kétszázezer igazolt sportolóval működik Magyarországon, akiket hatezer szakember munkája segít. Gratulálok mindazoknak, akik ezen az estén díjat, elismerést kapnak, és persze ahhoz a munkához is, amelyet elvégeztek. Ha szabad ezt mondanom, minden sportoló egy kicsit már katona, de az biztos, hogy minden katona sportoló”    – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

20230217 020 sosz bal

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke átadja az első helyezett klub díját Nyí­ri Zsoltnak, a Ferencvárosi Torna Club ügyvezető alelnökének a SOSZ-gálán.

MOB/Szalmás Péter

A sportegyesületi rangsorban – amelyet a 2022-es évben az olimpiai rendszerben elért eredmények alapján állítottak fel – a Ferencvárosi Torna Club végzett az élen, megelőzve a Budapesti Honvéd Sportegyesületet és az Újpesti Torna Egyletet. A SOSZ és a Szabó László elnök vezette Magyar Paralimpiai Bizottság közösen az Év parasport-egyesületét is díjazta, amely a Törekvés Sportegyesület lett.

20230217 022 sosz bal

Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke (b7), Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b8), Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára (b9), Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (j8) és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke (j7) a díjazottak társaságában a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) hagyományos jótékonysági bálján a Testnevelési Egyetemen 2023. február 17-én.

MOB/Szalmás Péter

A sportegyesületi rangsor (2022 alapján):

  1. Ferencvárosi Torna Club
  2. Budapesti Honvéd Sportegyesület
  3. Újpesti Torna Egylet
  4. BVSC – Zugló Közhasznú Egyesület
  5. Győri Vízisport Egyesület
  6. MTK Budapest
  7. Vasas Sport Club
  8. Szegedi Vízisport Egyesület
  9. Győri Úszósport Egyesület
  10. Győri Atlétikai Clubot

Az év parasport egyesülete: Törekvés Sportegyesület

(NSO, MOB-Média)