A lengyelek EB válogatottjában a világbajnok Pawel Korzienowski a legnagyobb név

A lengyelek EB válogatottjában a világbajnok Pawel Korzienowski a legnagyobb név

2012. 03. 06.
Megosztás

A lengyel úszósportot és erejét senkinek nem kell már bemutatni: meghatározó szerepet játszik nemcsak Európában, hanem világszinten is.

Ezért is roppant bíztató, hogy előzetes tájékoztató levelében a lengyel szövetség máris jelezte: népes (várhatóan 20 fős) és erős csapattal szándékoznak részt venni a debreceni kontinensviadalon.

A legnagyobb ász a válogatottjukban a 200 m pillangó világ- és Európa-bajnoka, Pawel Korzienowski (a képen) lehet. Hiányzik viszont a névsorból a hajdani – szintén 200 pillangós – szupersztár, Otylia Jedrzejczak, aki az Eb kedvéért nem tart szünetet Madridban zajló olimpiai felkészülésében.

A lengyelek mindent elkövetnek azért, hogy a 200 m hát 2008-as rövidpályás Európa-bajnoka, Aleksandra Putra az ő csapatukat erősítse, függetlenül attól, hogy az 1986. szeptember 20-án Olsztynban született úszónő eddigi sikereit új hazája, Franciaország színeiben érte el, de éppen májusban lesz egy esztendeje visszatérésének a lengyel szövetség „fennhatósága” alá. A „nagy visszatérésre” a Nemzetközi Úszó Szövetségnek kell(ene) végső áldását adni.

(Forrás: szervező bizottság)