A londoni olimpia hagyatéka és közösségépítő ereje

A londoni olimpia hagyatéka és közösségépítő ereje

2020. 08. 04.
Megosztás

Az örökség a kezdetektől fogva a 2012-es londoni ötkarikás játékok előkészületeinek szerves részét képezte. A játékok egyedülálló alkalmat teremtettek Kelet-London újjászületéséhez, és hogy a következő generációkra nézve hosszútávú pozitív hatást gyakoroljanak. A befektetés eredménye teljes átalakulás lett, megváltoztatva a terület arculatát, új lendületet és lehetőségeket adva a gazdasági életnek és a helyi közösségeknek.

Az olimpia jelentős hatást gyakorolt Kelet-London gazdaságára. A játékok eredményeként:
- a gazdasági növekedés háromszor akkora lett, mint amit az előrejelzések jósoltak,
- 40%-kal nőtt a helyi foglalkoztatottság, és
- 400 millió angol fontot fektettek be a területen.

Nyolc esztendővel a játékok után alapos pillantást vetettünk Here Eastre, a korábbi olimpiai sajtóközpont helyén található lüktető innovációs centrumra.

„A 2012-es londoni nyári olimpia egyik legnagyobb hozománya a Kelet-London felújítását célzó beruházások felgyorsulása volt” – fogalmazott Gavin Pole, a Here East vezérigazgatója. „Jövőképünk középpontjában egy olyan innovációs központ létrehozása állt, amilyet eddig nem csupán London, de talán egész Európa sem látott.”

Here East valódi sikertörténet, amely jól mutatja a londoni olimpia megrendezésének foglalkoztatási, oktatási, és üzletnövekedési szempontból tetten érhető előnyeit.

(NOB, fotó: Getty Images)