1601caf4 9b3d 47e2 8c0a 3466c91b0f9f

A magyar csapat felkészülését a MOL és a MOL – Új Európa Alapítvány is segíti

2024. 05. 06.
Megosztás

Célegyenesébe fordult az olimpiai felkészülés – megközelítés kérdése, hogy azt mondjuk, kedden még, vagy kedden már csak 80 nap lesz a párizsi olimpia nyitóünnepségéig. A jelenleg 153 tagú Magyar Olimpiai Csapat gőzerővel készül a játékokra – a felkészülésben a MOL és a MOL – Új Európa Alapítvány is segít.

A párizsi ötkarikás játékokon több mint kétszáz ország 10 500 sportolója küzd meg az érmekért – 32 sportág összesen 329 versenyszámában avatnak bajnokot. A Magyar Olimpiai Bizottság szakemberei a sportági szakszövetségekkel történt egyeztetések után 15-25 érem megszerzését tartják reálisnak, ez nagyjából egybevág a nemzetközi prognózisokkal, amelyek szerint 22 érmet szereznek sportolóink.

D88b3d21 2d89 422d 98c2 51d317986ee7

Vizes vb - Az ezüstérmes női vízilabda-válogatott fogadása Budapesten

MTI/Illyés Tibor

„A Magyar Olimpiai Csapat az előzetes számítások szerint 180-190 tagú lesz Párizsban, ez annak köszönhető, hogy négy csapatsportágban is megméretjük magunkat az olimpián, amire húsz éve nem volt példa” – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. – Ami pedig az eredményt illeti, nyilván senki számára sem meglepő, amit mondok: nagyon ráfér a magyar sportra a jó olimpiai szereplés. Az esélyeseken nem múlik majd: ők már most tudják, hogy odaérhetnek. Ha senki más nem is hisz nekik, ők tudják, mert annak idején én is tudtam. Persze, ehhez kell a megfelelő háttér. A MOB csapata mindent megtesz azért, hogy az előkészületek zökkenőmentesek legyenek, a helyszínen pedig a legjobb kiszolgálást kapják a sportolók, ebben nagy segítséget nyújtanak támogatóink, amelyek között tudhatjuk mostantól a MOL-t és a MOL – Új Európa Alapítványt. Büszkék vagyunk rá, hogy a régió egyik legnagyobb vállalata, hazánk zászlóshajója a magyar olimpiai mozgalom mellé állt. Ez nemcsak anyagilag fontos, hanem azért is, mert a sportolók így azt érezhetik, hogy az olimpia ügye a magyar nagyvállalatoknak is fontos, amit ezúton is nagyon köszönünk” – nyilatkozta az elnök a támogatás kapcsán.

A MOL – mint a hazai sportélet egyik legnagyobb szponzora – az olimpia eszme és a hozzá kapcsolódó sportteljesítmények támogatására mindig kiemelt figyelmet fordított. Ennek részeként az elmúlt évtizedekben számos olyan olimpiai siker mögött ott állt a vállalat, amelyekre egy egész nemzet lehetett büszke. A MOL célja, hogy sporttámogatásainak köszönhetően újabb és újabb generációk mutathassák meg tehetségüket és sikereiknek közösen örülhessünk. A cég együttműködése a Magyar Olimpiai Bizottsággal kiszélesíti támogatásai körét: Milák Kristóf úszó, Siklósi Gergely párbajtőröző, Fucsovics Márton teniszező vagy a kézi- és vízilabda-válogatottak szponzorációja mellett most már a magyar olimpiai csapat partnereként is olyan eredmények megszületéséhez járulhat hozzá a MOL, amelyek határokon átívelő hírnevet hoznak Magyarországnak a sport területén.

Vizes vb - Hazaérkezett az ezüstérmes nõi vízilabda-váloga

Budapest, 2024. február 17. Garda Krisztina (b) és Horváth Brigitta, a dohai vizes világbajnokságon ezüstérmet nyert, hazaérkezett női vízilabda-válogatott tagjai a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2024. február 17-én.

MTI/Lakatos Péter

„Büszkék vagyunk arra, hogy az egyéni sportolók, egyesületek és szövetségek szponzorálása mellett hosszú éveken keresztül a MOL Tehetségtámogató Programban is több olyan versenyzőt segítettünk, akik ma már a Team Hungary tagjai. A MOB-bal kötött hosszútávú megállapodásunkkal az egész magyar olimpiai csapatnak szeretnénk stabil hátteret biztositani a felkészüléshez. Hisszük, hogy a sport szeretete mindannyiunkban közös, ezért már most mindenkit arra buzdítunk, a szurkolásunkkal is adjunk erőt versenyzőinknek idén nyáron” – mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A MOL és a Magyar Állam által 2021-ben létrehozott MOL – Új Európa Alapítvány szintén elkötelezetten támogatja a jelen és jövő magyar olimpikonjait, melynek keretében a Magyar Olimpiai Bizottság munkáját is kiemelten segíti. 2023-ban már két nagy sportpályázatot is hirdetett a szervezet: egyrészt az országos és nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő eredményt elért, 23 év feletti sportolók és az őket az olimpiai játékokra felkészítő sportszervezetek számára, valamint a fiatalabb korosztály tehetségtámogatási programján belül hangsúlyosan az utánpótlás-nevelésre. Az olimpiai és paralimpiai sikeres szereplésekre való felkészülés 2024-ben még több motivációt és támogatást igényel a csapatsportokban és az egyéni sportágakban egyaránt, örömmel vállal ebben segítő szerepet az Alapítvány.

„A tehetség – nemzeti kincs, a támogatása – nemzeti ügy. Személyesen is szívügyem a tehetséggondozás, a MOL – Új Európa Alapítvány kuratóriumi elnökeként pedig hozzám tartozik ez a terület a támogatási és fejlesztési tevékenységeink között. Idén nyáron is hatalmas lelkesedéssel drukkolok majd a magyar sportolóknak. Lenyűgöz a teljesítményük, példát jelentenek mindannyiunknak” – fogalmazott Miklósa Erika.

Estorili tenisztorna

Estoril, 2024. április 4. Fucsovics Márton a francia Gaël Monfils ellen játszik az estorili tenisztorna nyolcaddöntőjében 2024. április 4-én.

MTI//EPA-LUSA/Rodrigo Antunes

A 2024-es megmérettetésnek idén Párizs ad helyszínt, a július 26-ai megnyitó ünnepséggel pedig kezdetét veszi a csaknem egy hónapon át tartó XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok.