A magyar curling vegyespáros már a 16 között az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon

A magyar curling vegyespáros már a 16 között az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon

2017. 04. 27.
Megosztás


Olimpiai kvalifikációs helyekért küzd a kanadai Lethbridgeben a korábbi kétszeres vegyespáros curling világbajnok Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt duó.

Öt csoportban, 39 nemzet válogatottja kezdte meg április 22-én a selejtezőcsoport küzdelmeit. A magyar vegyespáros fokozatosan lendült játékba, s az A csoportban öt győzelemmel és két vereséggel zárt. Mivel az A csoportból egy mérkőzés, a finn-japán összecsapás még hátra van, így is számításaink szerint a csoport második helyén végez válogatottunk, s már továbbjutott a legjobb 16 közé. Hogy ott kit kap ellenfélnek a negyeddöntőbe jutásér,t az még nem ismert, mert a további csoportokban még egy-egy forduló hátra van a selejtező küzdelmekből. A további menetrend péntekre válik ismertté.

Az olimpiai részvétel két világbajnokság eredményei alapján alakul ki. Mindkét világbajnokságon az első 11 helyezet nemzet kap pontokat. Pjongcsangba az összesített ranglista 1-7. helyezett nemzete jut el. Az olimpiai torna 8. indulója a rendező jogán Korea.

A 2016. évi vb sorrendje: 1. Oroszország 14 pont, 2. Kína 12, 3. Egyesült Államok 10, 4. Nagy-Britannia 9, 5. Kanada 8, 6.Észtország 7, 7. Finnország 6, 8. Norvégia 4, 9. Szlovákia 3, 10. Ausztria 2, 11. Írország 1.

A selejtezők eredményei ismeretében az már biztos, hogy Észtország a 2017-es világbajnokságon nem kerül be a legjobb 16 közé, így ők további pontokat nem szerezhetnek. Ugyanakkor az első világbajnokságon pontot nem szerzők közül már a 16 között van Lettország, Magyarország, Csehország és Svájc. A magyar duó célkitűzése a dobogó 1-3. foka, s ezzel várhatóan az olimpiai részvétel megszerzése.

(MOB, fotó: worldcurling.org)