A Magyar Darts Szövetség 2012-ben is megválasztotta az Év Játékosait

A Magyar Darts Szövetség 2012-ben is megválasztotta az Év Játékosait

2012. 07. 04.
Megosztás

Az Év Reménysége díjat a Sport DC kiváló versenyzője, Németh Norbert kapta


2012-ben az Év Utánpótlás Játékosa a 16 éves Kovács Patrik lett, aki a miskolci XXI. Század SC szineiben versenyezve nem csak a korosztályos Magyar Bajnoki címeket gyűjtötte be, hanem a WDF Ifjúsági Világranglistáján is felküzdötte magát az előkelő 5. helyre. Ezen felül a felnőtteknél is jeleskedve steel és soft párosban Magyar Bajnok lett, valamint a steel egyéni Nemzeti Bajnokságban a 4. helyen végzett:

Az Év Férfi Játékosa ebben az évben a Vasas SC és a magyar darts sport kiemelkedő versenyzője, Bezzeg Nándor lett. Nándor zsinórben hetedszer hódította el a steel egyéni Magyar Bajnoki címet, valamint páros és csapat Magyar Bajnoknak is vallhatja magát. Ebben az évben képviselte hazánkat (Kaufmann Krisztiánnal) a PDC Profi Csapat Világbajnokságán.

2012-ben az Év Női Játékosa a Györi DC válogatott versenyzője, Ihász Veronika lett. Veronika mindkét szakágban begyűjtötte az egyéni és páros Magyar Bajnoki címet. A Nemzeti Csapatbajnokságban a férfiak között versenyezve csapatával az I. osztályban szerepelve egy ezüst érmet szerzett soft szakágban. A nemzetközi mezőnyben a WDF Világranglistán jelenleg a 10. helyen jegyzik, ami magyar hölgy által a legmagasabban jegyzett ranglista pozició.

(Forrás: Darts szövetség)