Met2025 dijazas

A magyar edzőket díjazták

2024. 09. 30.
Megosztás

Idén két nappal a Magyar Edzők Napja után, ünnepélyes díjátadón, a Puskás Arénában adták az edzői szakma legnagyobb hazai elismeréseit, a Mesteredzői díjakat, az Edzői Életmű díjakat, a dr. Ormai László-díjat, az Év Utánpótlásedzője díjat, a Gerevich György Nevelőedzői díjakat, a Kemény “Fecsó” Ferenc Nevelőedzői Életmű Díjat és az év Testnevelőtanár-Edzője Díjat.

Szeptember 25-én ünnepeltük meg a Magyar Edzők Napját, idén azonban az eddig megszokottaktól eltérően a Magyar Edzők Társasága (MET) két nappal később, a Puskás Arénában rendezte meg a Mesteredzői Klub Gálavacsoráját, melyeken ünnepélyes keretek között adták át a legrangosabb hazai edzői kitüntetéseket. Az eseményt megtisztelte jelenlétével, és ünnepi beszédet mondott dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, és Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke és a nemzet sportolója.

„Hagyománnyá vált az életünkben, hogy az általunk gondozott edzői díjakat a Magyar Edzők Napja alkalmából adjuk át, méltatva a kitüntetett edzők munkásságát, az elért eredményeiket – mondta nyitóbeszédében Molnár Zoltán, a MET elnöke, aki egy új kezdeményezésről is beszélt. – A Mesteredzői Díjat a megalapítása, 1952 óta 691 fő kiváló edző érdemelte ki, akik eredményeikkel beírták nevüket a magyar sport aranykönyvébe. A magyar sport legkiválóbb szakembereinek emléket állítva avattuk fel 2023. december 7-én a Testnevelési Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában a Mesteredzők Falát. Ennek a rendezvénynek a felejthetetlen hangulata adta az ötletet a Mesteredzők Klubja megalapításához, most ennek az első összejövetelével adózunk további tisztelettel a mestereknek. A mesteredzők közül 236 fő a mai napig is köztünk van és több, mint százan jelezték részvételüket ezen az eseményen.”

Met2025 dijazas1
magyaredzo.hu/Vörös Nándor

Ezután következett az ünnepélyes díjátadó, melyben az elmúlt időszak kiemelkedő mestereit jutalmazták. A 2024-es díjazottak névsora:

  • Mesteredzői Díj: Győrik Csaba (sportlövészet), Magyarovits Zoltán (úszás), Oláh Tamás (kajak-kenu)
  • Ormai László Díj: Andrásfi Tibor (vívás), Dr. Tibolya Péter (öttusa)
  • Edzői Életmű Díj: Bakosi Béla (atlétika), Dr. Boros-Gyevi László (kézilabda), Demeter György (röplabda), Korényi István (vízilabda), Ughy Imre (kajak-kenu)
  • Gerevich György Nevelőedzői Díj: Papp András (taekwondo), Harsányi Mária (kosárlabda), Jámbor Gyöngyi (öttusa)
  • Kemény „Fecsó” Ferenc Nevelőedzői Életműdíj: Agócs Mihály (kajak-kenu)
  • Az Év Utánpótlás Edzője díj: Kocsis Márta (úszás)
  • Az Év Testnevelőtanár-edzője Díj: Scheidler Géza (testnevelő tanár, atléta edző)
  • A Magyar Edzők Társasága Aranyjelvénye: Dr. Soós Ágnes (OSEI főigazgató-főorvos)
  • A Magyar Edzők Társasága Díszoklevele: Füredi Marianne (sportújságíró, a Magyar Edző folyóirat szerkesztőségi tag), Horváth Rita (MET külső munkatárs, volt elnökségi tag), Jocha Károly (külső munkatárs, sportújságíró)