A magyar kapitány szerint eredményesen szerepeltek a magyarok

A magyar kapitány szerint eredményesen szerepeltek a magyarok

2012. 03. 08.
Megosztás

Szabó András szövetségi kapitány szerint eredményesnek nevezhető a négy magyar, Gombos Károly, Szabó Milán, Muskatal István és Szőcs Emőke szereplése a németországi Ruhpoldingban vasárnap véget érő sílövő-világbajnokságon.

A magyarok számára szerdán, a női 15 km-es versennyel befejeződött a vb, és Szabó azt mondta: sikeres szezonon vannak túl, a továbbiakban ugyanis három helyett már öt férfi sílövő szállhat harcba a 2014-es szocsi olimpiai kvótáért.

„Sajnos Emőkének nincs, aki besegítsen a pontszerzésbe, neki egyedül kell ezt megtennie, ha ott akar lenni az ötkarikás játékokon – fogalmazott a kapitány.
– Itt nem túl sokkal maradt le arról, hogy a sprintből bejusson a legjobb hatvanba, s akkor vasárnap indulhatott volna az üldözéses versenyben is. Szerencsére időnk még van elég, hogy meg tudjuk valósítani a kvótás álmainkat.”

Szabó mindehhez hozzátette, egyik magyarnak sem ment igazán a lövészet a vb-n, és mindkét számban – amelyben érdekeltek voltak – fejlődniük kell még. Sprintben csak Szőcsnek nem gyűlt meg a baja a közeggel, a kapitány szerint nehéz, kiszámíthatatlan és csalóka volt a pálya, amely megtréfálta a három magyar férfi sílövőt, közülük Muskatal és Szabó ténylegesen el is esett.

A férfiak múlt szombati sprint számában Szabó 107., Gombos 117., Muskatal 132. lett, a nőknél Szőcs 71. volt. Kedden férfi 20 km-en Szabó a 110., Gombos a 111., míg Muskatal a 135. helyen végzett, Szőcs szerdán női 15 km-en 100. lett.

(Forrás: MTI, Fotók: Márton István)