Új sportágfejlesztési program – köszönetet mondott az államtitkárság a MOB-nak is

A magyar női strandkézilabda-válogatott két győzelemmel kezdte a Strand Világjátékokat

2019. 10. 11.
Megosztás


Katarban egy nappal a hivatalos megnyitó előtt a strandkézilabda-torna csoportmérkőzéseivel megkezdődött az első Strand Világjátékok (World Beach Games).

A magyar férfi és női válogatottra ezen a napon két-két összecsapás várt.
A lányok remekül kezdtek, az Egyesült Államok és Tunézia válogatottját is magabiztosan győzték le 2-0 arányban.A férfiak is győzelemmel vették az első akadályt a Tunézia feletti 2-0-ás sikerrel.
Este a hazai közönség lelkes biztatása mellett Katar ellen nehéz találkozó elé néztek a férfiak. Az előzetes várakozást igazolta a mérkőzés alakulása. Az első 10 percben 7 másodperccel a félidő előtt döntetlenre állt a találkozó, majd az utolsó másodpercben büntetőhöz jutott a magyar gárda, amit Melnicsuk magabiztosan értékesített. A második 10 perc is igen szorosan alakult, de a végére pár kihagyott magyar ziccer megbosszulta magát, így a hazai gárda nyerte ezt a félidőt. Következett a szétlövés, amelyben a magyarok 3 alkalommal, míg az ellenfél csupán egyszer hibázott, így Katar nyerte a találkozót 2-1 arányban.

Strandkézilabdában kétszer 10 percet játszanak a csapatok. Ha az egyik csapat mindkét félidőt megnyeri, ez 2-0 arányú győzelmet ér. Ha a két félidőben nem dől el a találkozó, akkor 5-5 játékos szétlövéssel dönti el, melyik csapat nyeri az összecsapást.

A nők A csoportjában Magyarország és Brazília 2-2 győzelemmel, Argentína és Dánia 1 győzelem mellett 1 vereséggel, az Egyesült Államok és Tunézia 2-2 vereséggel várja a szombati folytatást.

A férfiak B csoportjában Katar és Spanyolország 2-2 győzelemmel, Magyarország és Horvátország 1-1 győzelemmel és vereséggel, míg Tunézia és Uruguay két vereséggel zárta a napot.

Szombaton is 2-2 találkozó vár mindkét magyar válogatottra. A nők magyar idő szerint 8 órakor Dánia, majd 13 órakor Brazília ellen, a férfiak fél 11-kor a spanyolok, majd fél 4-kor Uruguay ellen lépnek pályára.
Ezen a napon a két magyar karatés, Sterck Laura és Nagy Botond is megkezdi a csatározásokat Kata kategóriában.
A 32 versenyzőt mindkét nemben négy nyolc karateből álló csoportba osztják. Az összes versenyző az első fordulóban egy kata gyakorlatot mutat be, majd csoportonként a négy legjobb versenyző a második fordulóba lép.
A folytatásban vasárnap a 16 versenyzőt két elődöntő csoportba osztják, és a sportolók újabb kata gyakorlattal folytatják a versenyt.
Az egyes csoportok két legjobb karatésa versenyez a döntőben az aranyéremért, a csoportok második és harmadik kvalifikált sportolói pedig a bronzérmekért.

A holnap esti nyitóünnepségen a strandkézilabdázó Győri Ágnes fogja képviselni a magyar csapatot.

Az első nap magyar strandkézilabda mérkőzéseinek részletes eredményeit itt találják meg.

(MOB, Fotók: MOB/Szalmás Péter)