Változás a MOB vezetőségében

A Magyar Olimpiai Bizottság közleménye

2017. 05. 17.
Megosztás


Arra a - sajtóban megjelent - felvetésre, hogy Magyarország - akár más országgal közösen - téli olimpiát rendezne 2026-ban, a Magyar Olimpiai Bizottság az alábbi közleményt adja ki.

A Magyar Olimpiai Bizottsághoz hivatalos úton nem érkezett meg egy esetleges magyarországi téli olimpia rendezésének ötlete, ha lenne ilyen ötlet természetesen meg kellene vizsgálni, de jelenleg a MOB vezetői nem tartják reális ötletnek egy téli olimpia rendezését.

„A Magyar Olimpiai Bizottságnak az alapszabályában is rögzített célja, hogy az Olimpiai Charta vonatkozó rendelkezéseivel összhangban Magyarország a jövőben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sporteseménynek otthont adjon és a világ olimpiai családjának házigazdája legyen. Ennek fényében egy esetleges téli olimpia magyarországi rendezése is felmerülhet, ennek hátterét azonban alaposan meg kell vizsgálni, külön kitérve a természeti adottságokra, amelyek nem feltétlenül alkalmasak a téli sportok legtöbbjének befogadására.

Elképzelhetőnek tartom, hogy egy-egy magyar szempontból sikeres téli sportág szövetségében felmerülhet egy esetleges téli olimpia magyarországi rendezésének ötlete, de a Magyar Olimpiai Bizottság vezetésének ezt a szándékot még nem jelezték” - fogalmazott Fábián László, a MOB főtitkára.

(MOB)