A magyar szövetség vezetői a horvátokkal egyeztettek

A magyar szövetség vezetői a horvátokkal egyeztettek

2012. 05. 03.
Megosztás

Április 27-én a Horvát Kézilabda-szövetség vezetőivel egyeztetett Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, valamint Bienerth Gusztáv és Borsos Attila elnökségi tagok. A felek a 2014-es közös rendezésű női Európa-bajnokság aktuális kérdései mellett szót ejtettek az EHF júniusi tisztújításáról és a Dél-Kelet Európai Kézilabda-szövetség (SEHA) által életre hívott férfi ligáról.


„Rendkívül tartalmas tárgyalást folytattunk Sandi Solával, a Horvát Kézilabda-szövetség elnökével, valamint a horvátok további vezetőivel – adott tájékoztatást a megbeszélésről Bienerth Gusztáv. – Beszéltünk a 2014-es női Európa-bajnokság nyitott kérdéseiről, ennek nyomán biztossá vált, hogy a kontinensviadal szervezőbizottságának elnöke Vetési Iván, alelnöke Sandi Sola lesz. Részletes megbeszélést folytattunk az Eb-rendezés kapcsán felálló projektcégről is, amely száz százalékos MKSZ-tulajdonban alakul meg, 2012. július elsejével."

A magyar és a horvát szövetség vezetői áttekintették a Dél-Kelet Európai Kézilabda-szövetség, azaz a SEHA által indított férfiliga helyzetét is, amelyben jelenleg hat ország, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovákia csapatai vesznek részt. A horvátok kapacitálására a magyar szövetség vezetői ígéretet tettek, hogy az MKSZ áttekinti a lehetőségeket, hiszen a SEHA Ligában résztvevő országok szeretnék, ha a magyar bajnokság első két helyezettje is indulna a versenysorozatban.

„Fontos téma volt a tárgyaláson a júniusi EHF-tisztújítás is – hangsúlyozta Bienerth Gusztáv. – Beszéltünk a magyar és a horvát szövetség jelöltjeiről, és megállapodtunk, hogy folyamatos kapcsolatban maradunk az EHF-kongresszus előtt, személyesen pedig legközelebb május végén Kölnben, a férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjén találkozunk."

(Forrás: kézilabda szövetség)