A harmadik szakaszt is Zabari János nyerte

A Mikulás Kupa egy fontos állomás az 50 nap múlva kezdődő EYOF előtt (videóval)

2014. 12. 05.
Megosztás

December első hetében rendezik a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a Mikulás Kupát, melyen 28 ország közel 450 korcsolyázója lép jégre. A verseny a 2015-ös téli EYOF egyik felkészülési állomása, melyre négy lány és három fiúversenyző készül - közülük egy-egy utazhat az ötkarikás eseményre.

Az európai tagállamok ifjúsági korú fiataljai számára kiírt téli multisporteseménynek az ausztriai Vorarlberg térsége és a Liechtenstein Hercegség lesz a házigazdája 2015. január 25. és 30. között. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség tájékoztatása alapján, hogy ki fog utazni a versenyre, az többek közt a Mikulás Kupán, majd a december 18. és 21. között megrendezésre kerülő V4-es, Négy Országos Nemzetközi Bajnokság eredményei alapján fog eldőlni. A fiatalok számára minden esetre egy fontos állomás a budapesti kupa.

A moksz.hu beszámolója alapján a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban immár 8. alkalommal találkoznak a világ ifjú korcsolyázó tehetségei. Az idei kupa különlegessége, hogy először lépnek jégre felnőtt versenyzők is. Az indulók összesen 19 korcsoportban mutatják be programjaikat műkorcsolya és jégtánc sportágban.

A vasárnapig tartó eseményre a jégcsarnokba való belépés díjtalan.

A 2015-ös EYOF-ról több hírt itt olvashat.

(MOB/VF, video: MOB/BL, fotó: MOB/Szalmás Péter)