A Mikulás-ralin száguld a háromszoros olimpiai bajnok

A Mikulás-ralin száguld a háromszoros olimpiai bajnok

2012. 12. 09.
Megosztás

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kammerer Zoltán sportágat vált. Legalább is erre a hétvégére. Kamera ugyanis autóba ül, és vasárnap Kerekes József navigátor társaságában részt vesz a Mikulás Ralin az N-csoportban.

Száguldás, Porsche, Szerelem – évek óta ez az egyik jelmondata Kammerer Zoltánnak, a háromszoros olimpiai bajnok kajakosnak. Hogy a száguldás mit jelent számára, azt már megcsodálhattuk a 2000-es sydneyi, a 2004-es athéni olimpián, ahol három aranyérmet lapátolt össze, no és idén augusztusban, Londonban is, ahol férfi négyesünk sztrókjaként ezüstéremig repítette a csapatot.

Most mindezt négykeréken, egy spéci Suzukival kell megtennie, hiszen Ollé Sándortól, az Aquis-Suzuki Treff-Motorsport Team csapatvezetőjétől lehetőséget kapott a Mikulás Ralin való részvételre.

„Baráti invitálás volt, és én nagyon szívesen élek vele. Kerekes Joti személyében nagyon tapasztalt navigátort és egy jó autót kaptam, így végre kipróbálhatom, mit tudok a ralis mezőnyben” – mondta Kammerer Zoltán, aki 2000-ben a Mecsek Rali előfutójaként már megcsillanthatta tudását.

Hogy mit várhatunk a vasárnapi versenyen a nemzetközi mezőny legjobb vezérevezősétől?

„Lehet, hogy az edzőm, Kati néni nem lesz elragadtatva, de raliban is mindent beleadok. Jotival természetesen a dobogó megszerzése a célunk” – magyarázta Kamera, akinek a pénteki teszt már hozott egy-két izgalmas pillanatot, hiszen majdnem borultak az autóval.

És hogy mitől olyan vonzó ez a sportág a számára?

„Imádok vezetni, szeretem a száguldást, és az egész napos koncentráció hatalmas kihívást ad. Bízom benne, hogy sikeres lesz a bemutatkozásunk.”

(Forrás: kajakkenusport.hu, Fotó: DuEn )