A MOB elnöke is köszöntötte A hónap műhelye-díjas Statisztikát

2017. 06. 02.
Megosztás


Remek áprilist produkáltak a Statisztika PSC asztaliteniszezői, elsöprő fölénnyel nyerték a serdülő és ifjúsági országos csapatbajnokságot, valamint a belga nemzetközi utánpótlás-bajnokságról is érmekkel tértek haza. Az elismerés történetében harmadik pingpongműhelyként vehették át a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díjat és az azzal járó, félmillió forintos vásárlási utalványt. Az ötvenkettedik ünnepségen ráadásul dupláztak, hiszen a közönségszavazást megnyerve százezer forinttal feljebb tornázták a megnyert összeget.

Több szempontból is különlegesre sikerült a MOB, a Decathlon és az Utánpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye díj ötvenkettedik díjátadója. Egyrészt harmadik asztalitenisz-műhelyként a kizárólag leányokat foglalkoztató Statisztika PSC is beírta magát az elismerés több mint négyéves történetébe. Ráadásul az áprilisi győztes díjazásán debütált a frissen megválasztott MOB-elnök, Kulcsár Krisztián.

Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője a közönségszavazáson is nyertes, így összességében hatszázezer forintos sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazott Statisztika mellett örömmel köszöntötte a díjat először átadó elnököt.

Az egyéni világbajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó Kulcsár Krisztián a nyertes pingpongozók mellett méltatta a díj alapítóit, mivel remek kezdeményezésnek tartja az Utanpotlassport.hu és a Decathlon által létrehozott elismerést, hiszen ő is úgy véli, a magyar sport sikereinek záloga a szakmai munka mellett a piaci szféra és a média bevonása, együttműködése.

„Ebben az esetben nagyszerű példáját láthatjuk a sport és üzleti világ közötti együttműködésnek. Ezért is fogunk dolgozni a jövőben, hogy minél több ilyen típusú projekt jöjjön létre, mert ezek viszik előre a magyar sportot – mondta Kulcsár Krisztián, majd a díjazottakhoz szólt: – Természetesen köszönetet kell mondani az edzőknek, a szülőknek, a szövetségnek, de a legnagyobb gratuláció a gyerekeket illeti, hiszen mégis csak ők érték el azokat az eredményeket, amelyek miatt most a Statisztika lehet itt.”

A MOB elnöke zárásként a sportághoz kötődő személyes élményeit idézte fel. Elmondta, a Kölcsey Gimnázium sportosztályában rendszeresen voltak az összetolt padok melletti, tolltartóval játszott ping-pong derbik; a rendszeres családi mérkőzések alkalmával pedig legnagyobb ellenfele a mai napig is a felesége...

A Decathlon ügyvezető igazgatója, Pósfai Gábor elmondta, örömére szolgál, hogy ilyen patinás egyesület veheti át az áprilisi elismerést: „Nagyszerű, hogy a régi, nagy múltú szakosztály ma is ilyen remek eredményeket tud elérni. Az pedig, hogy a győzelmük egybeesik az új MOB-elnök debütálásával, növeli az esemény rangját.”

Az asztalitenisz-szövetséget képviselő alelnök, Fehér László most nem a részvételhez, hanem a sikerhez gratulált a statisztikás lányoknak: „Nagy megtiszteltetés a sportágnak, hogy harmadik műhelyként a Statisztika is nyerni tudott. Remélem, a jövőben az utánpótlássikerek mellett a felnőtt világversenyeken is bizonyítanak a díjazottak, minden lehetőségük megvan rá.” A sportvezető átadta az éppen zajló világbajnokságon tartózkodó Nátrán Roland szövetségi elnök üdvözletét is.

A Statisztika PSC vezetőedzője, a háromszoros Európa-bajnok Oláh Zsuzsa a díj alapítóinak mondott köszönetet: „Hatalmas öröm, hogy sikerült elnyernünk a rangos elismerést. Rendkívül fontosnak tartom, hogy az utánpótlásban végzett munkát megbecsülik. Nagy köszönettel tartozunk a három alapító szervezetnek.” Az edző elmondta, hogy 2008 óta felnőttek nélkül, csak utánpótlással foglalkoznak; Fülöp Istvánnal közösen készítik fel a fiatalokat.

Az eseményen részt vett a győztes klub alapítója, Ormai László és a MOB főtitkára, Fábián László is.

A hónap műhelye-díj folytatódik, június 5-ig a májusi teljesítmények alapján lehet jelölni.

(utanpotlassport.hu-MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)