30 millió támogatás a családok közös foci élményére

A MOB elnöksége döntött a Budapest 2024. Nonprofit Zrt. alapításáról

2015. 12. 07.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége hétfői ülésén Borkai Zsolt vezetésével döntött a Budapest 2024. Nonprofit Zrt. alapításáról, melynek elsődleges célja, hogy a 2024-es budapesti olimpiarendezési pályázattal kapcsolatos feladatokat kezelje, azt sikerre vigye. A grémium egyebek mellett a Magyar Olimpiai Csapat új logóját is elfogadta.

A nonprofit zrt-vel kapcsolatban Borkai Zsolt kifejtette, hogy annak megalapítását hosszas előkészítő munka és sok egyeztetés előzte meg. "A MOB a fővárossal közösen hozza létre a Budapest 2024. Nonprofit Zrt-t, a fő cél, hogy minél sikeresebb pályázatot tudjunk benyújtani a 2024-es olimpiával kapcsolatban. A MOB a szakmai feladatokat fogja ellátni" - hangsúlyozta az elnök.

Az elnökség - a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos engedélyét követően - elfogadta a Magyar Olimpiai Csapat új logóját, amivel egy több mint egy évig tartó projekt végére tett pontot.

Az ülésen az élsportot, az utánpótlás-nevelést és különféle tagozatokat érintő támogatások is napirendre kerültek, valamint a résztvevők belső szabályzatokat is módosítottak.

A megbeszélésen döntöttek a MOB közgyűlésének összehívásáról is, melynek időpontja 2016. február 2., 10 óra.

Borkai Zsolt tájékoztatást adott arról, hogy december 14-én és 15-én ünnepli a Magyar Olimpiai Bizottság a fennállásának 120. évfordulóját. A rendezvénysorozat keretében december 14-én gálaünnepség lesz az Operában, másnap 10 órától díszközgyűlést tart a MOB. Ez utóbbi eseményen beszédet mond a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach és Orbán Viktor miniszterelnök is.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)