Fogjunk össze Kárpátaljáért!

A MOB is csatlakozott a Híd Kárpátaljáért Programhoz

2022. 02. 28.
Megosztás


A magyar sport több meghatározó szervezete csatlakozott az Ukrajnából, különösen Kárpátaljáról a háború elől menekülőket segítő Híd Kárpátaljáért Programhoz. A kezdeményezést Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is aláírta. A szervezetek közös felhívással fordultak a magyar sport szereplőihez.

Tisztelt Sportbarátaink!

A magyar sport meghatározó szervezeteinek vezetőiként közösen azt valljuk, hogy a minden jóakaratú embert megdöbbentő ukrajnai háborús helyzetben nekünk is kötelességünk segítséget nyújtani, ezért csatlakoztunk az Ukrajnából, különösen Kárpátaljáról a háború elől menekülőket segítő Híd Kárpátaljáért Programhoz.

Arra kérjük a magyar sportszervezetek tagjait, a sportolókat, az edzőket, más sportszakembereket, a magyar sport lelkes szurkolóit, hogy csatlakozzanak az adománygyűjtéshez, vegyenek részt a közös összefogásban a háború elöl menekülők és annak következményeitől szenvedők segítése érdekében. Kérjük a sportszervezetek vezetőit, hogy a Híd Kárpátaljáért Programban való részvétel lehetőségeiről és részleteiről tájékoztassák a sportolókat, az edzőket, más szakembereket, a sportszervezetek munkatársait, és természetesen a szurkolókat is.

A segítségnyújtó akcióhoz háromféleképpen is lehet csatlakozni:

A 1357-es telefonszámon elérhető „Híd Kárpátaljáért” adománygyűjtő vonalra érkező minden hívás 500 forint támogatást jelent.

Pénzbeli felajánlások a Nemzeti Összefogás számlaszámára juttathatóak el: 11711711-22222222.

Tartós élelmiszer segélycsomagokat a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány és a Magyar Vöröskereszt irodáiba országszerte várják.

Segítsünk minél többen!

Gyulay Zsolt elnök, Magyar Olimpiai Bizottság
Szabó László elnök, Magyar Paralimpiai Bizottság
dr. Deutsch Tamás elnök, Sportegyesületek Országos Szövetsége
dr. Mészáros János elnök, Nemzeti Versenysport Szövetség
Balogh Gábor elnök, Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség
dr. Sterbenz Tamás rektor, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
dr. Soós Ágnes főigazgató, Országos Sportegészségügyi Intézet
Szöllősi György elnök, Magyar Sportújságírók Szövetsége
Molnár Zoltán elnök, Magyar Edzők Társasága