A MOB is csatlakozott a „Jónak lenni jó!” akcióhoz

A MOB is csatlakozott a „Jónak lenni jó!” akcióhoz

2022. 12. 18.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság is csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójához, amelynek idei kedvezményezettje a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége. Az érdekvédelmi szervezet küldetése, hogy támogatja a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét, ehhez nyújt most segítséget a kezdeményezés.

A MOB „karácsonyi angyalkái” ezúttal is a sportolók, az olimpiai család tagjai, akik kézjegyükkel láttak el egy olimpiai pólót, amelynek fix ára a licitben egymillió forint, az értéke azonban az aláírók névsorát elnézve felbecsülhetetlen.

A dedikált „mezt” ugyanis aláírta ABC-sorendben: Balogh Gábor (öttusázó), Baji Balázs (atléta), Bodnár András (vízilabdázó), Csernoviczki Éva (judoka), Darnyi Tamás (úszó), Dunai Antal (labdarúgó), Faragó Tamás (vízilabdázó), Fábián László (öttusázó), Fodor Rajmund (vízilabdázó), Gergely István (vízilabdázó), Gyulay Zsolt (kajakos), Gyurta Dániel (úszó), Imre Géza (vívó), Madaras Norbert (vízilabdázó), Magyar Zoltán (tornász), Martinek János (öttusázó), Milák Kristóf (úszó), Nagy László (kézilabdázó), Nagy Tímea (vívó), Pálinger Katalin (kézilabdázó), Regőczy Krisztina (műkorcsolyázó), Schmitt Pál (vívó), Szabó Gabriella (kajakos), Szabó Tünde (úszó), Székely Bulcsú (vízilabdázó), Wladár Sándor (úszó).

A Magyar Olimpiai Bizottság vezetősége a sportszeretők számára nagyértékű relikvián kívül adományozott négyszáz olimpiai pólót a szövetségnek, amely azt a célt szolgálja majd, hogy a látássérült gyerekek egységes öltözetben sportolhassanak.

Az adományt Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a szervezet székházában adta át dr. Nagyné Berke Mónikának, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége szolgáltatásvezetőjének, és Orsós Zsolt paralimpikonnak.

„A Magyar Olimpiai Bizottság számára nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás mellett a sportra nevelés, és ezen belül is a fiatalok sportja – a 2024-es párizsi ötkarikás játékok egyik fő üzenete is az, hogy minél több embert buzdítson a sportos életmódra – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – Bízom benne, hogy az olimpiai bizottság mostani felajánlásának köszönhetően a látássérült gyerekek sportolása egy kicsit könnyebbé válik, illetve, hogy az akció keretében összegyűlt adományok hozzájárulnak majd a látássérült emberek önálló életviteléhez, hiszen a gyűjtés célja pontosan ez.”

Az olimpiai bajnokok és érmesek kézjegyével ellátott nemzeti póló ma talál gazdára a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akció keretében.